Udruga dijabetičara u ŽZH uspješno organizirala izlet na Blidinje FOTO

Datum objave: 13.09.2022   Broj čitanja: 3856
Izlet je osmišljen tako da osim edukativne uloge ima i zabavno-sportski program i druženje.
Udruga dijabetičara u ŽZH uspješno organizirala izlet na Blidinje FOTO

 

Projekt: ORGANIZACIJA EDUKACIJE I DRUŽENJA – DJECE I RODITELJA pod NAZIVOM „NISI SAM'' je proveden po planu, čak nas je i vrijeme poslužilo. Djeca i roditelji su se bolje upoznali već za vrijeme vožnje autobusom tako da smo po dolasku odmah prešli na planirane aktivnosti.

Šetnja i druženje, te razmjena iskustava roditelja i djece do planinske kućice „Mukinje“, a po povratku igre s loptom za najmlađe.


U 12,30h je bio zajednički ručak u restoranu, nakon čega je uslijedilo predavanje o dijabetesu te diskusije na temu prehrane, hipo i hiper glikemije, važnosti sportskih aktivnosti i psihološki aspekti dijabetesa sl. Projekt u power pointu je nakon izleta poslan na mailove svim sudionicima kao edukativna brošura.
Poslije smo održali kratki kviz sa blic pitanjima za najmlađe članove, te im podijelili poklone sponzora.


Utisci su bili odlični i svi sudionici su bili sretni što su se prijavili i sudjelovali u ovom projektu. Mnogi roditelji su rekli da su naučili nešto novo, te da im je ovo iskustvo poticaj da se više angažiraju u svojoj sredini vezano za edukaciju na temu dijabetesa. Iznijeli su i neka loša iskustva s kojima su se susretali radi neznanja, te osude okoline vezano za ne prihvaćanje, osude i sl. .


Svi smo se složili da treba više raditi na edukaciji ljudi koji nemaju dijabetes da bi olakšali živote onima koji s njim žive. Odlučili smo da slijedeći projekt koji ćemo raditi bude više usmjeren na edukaciju prosvjetnih radnika te općenito vršnjaka u školi i okolini u kojoj ta djeca žive.


Nakon predavanja napravili smo još jednu šetnju na skijaškoj stazi Blidinje te sretni i umorni u 16h krenuli kući.


Udruga se zahvaljuje svim sponzorima bez kojih ne bi mogli realizirati zamišljeno, te koji su prepoznali važnost ovakvih edukacija i druženja.
Glavni sponzor projekta je tvrtka NovoNordisk Pharma, a tu su još i farmaceutske kuće Salvus i Medilab one koje su financirale prijevoz, hranu i ostale troškove projekta, te trgovački lanac DM koji je djecu obradovao prigodnim poklonima ( proizvodi bez šećera) i tvrtka Namex koja je donirala sokove i vodu te neke slatkiše za sprečavanje hipoglikemije.

Udruga dijabetičara u ŽZH uspješno organizirala izlet na Blidinje FOTO
Udruga dijabetičara u ŽZH uspješno organizirala izlet na Blidinje FOTO
Udruga dijabetičara u ŽZH uspješno organizirala izlet na Blidinje FOTO
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO