Hrvati imaju kandidata za predsjednika Srpske! Fra Marko Semren, pomoćni biskup, dočekao predstavnike svog naroda, Komarice nigdje

Datum objave: 12.09.2022   Broj čitanja: 2038
Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravili su danas u Republici Srpskoj te su nizom aktivnosti pružili snažnu podršku kandidatima Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH u Republici Srpskoj.
Hrvati imaju kandidata za predsjednika Srpske! Fra Marko Semren, pomoćni biskup, dočekao predstavnike svog naroda, Komarice nigdje


Borjana Krišto pozdravila je domaćine na održanom predizbornom skupu na Petrićevcu, te je govorila o položaju hrvatskog naroda u ovome entitetu ističući zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH te jednoglasnoj podršci stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora i kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ali i zajedničkom kandidatu za predsjednika / dopredsjednika RS-a, Davoru Pranjiću.

„Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor, kako za hrvatskog člana Predsjedništva BiH tako i za predsjednika / dopredsjednika RS-a, i to nije slučajno“, potvrdila je Krišto.

„Duboko vjerujem u našu pobjedu i snagu našeg zajedništva, ovo su izbori kojima određujemo budućnost za sve generacije", istaknula je Borjana Krišto prilikom svog obraćanja.

Davor Pranjić, zajednički kandidat HNS-a za predsjednika/dopredsjednika RS-a, uz zahvalu svima na potpori, posebno je istaknuo zajedništvo ljudi u ovome entitetu kao i potpori koju ima. "Hrvatski narod u Bosni i Hecegovini, u entitetu Republici Srpskoj je kroz povijest uvijek bio i postojao, a to je plod našega zajedništva. Zajedničkim snagama ćemo gradimo budućnost na ovim prostorima“, kazao je Pranjić.

Josip Jerković, dopredsjednik HDZ-a BiH i dopredsjednik RS-a, pozvao je sve da 2. listopada iziđu na izbore, i pokažu snažno zajedništvo te da u potpunosti daju potporu, jedinom hrvatskom kandidatu za predsjednika/dopredsjednika Republike Srpske, Davoru Pranjiću.

Zajedničku kandidatkinju HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto i predsjednika dr. Dragana Čovića dolaskom u Banja Luku dočekali su Davor Pranjić, zajednički kandidat Hrvatskog narodnog sabora BiH za predsjednika / dopredsjednika RS-a, Josip Jerković, dopredsjednik HDZ-a BiH i dopredsjednik RS-a te Davor Čordaš, član predsjedništva HDZ-a BiH.

Nakon kratke šenje gradom, dužnosnici su razgovarali s fra Markom Semrenom, pomoćnim biskupom banjalučkim u Biskupskom ordinarijatu. Prilikom susreta razgovarano je o stanju i položaju Hrvata katolika u ovome entitetu. Naglašena je potreba stabilizacije svih prilika u Bosni i Hercegovini te konačnog rješavanja otvorenog političkog pitanja diskriminacije hrvatskog naroda u BiH.

Zanimljivo je da banjolučki biskup na odlasku Franjo Komarica, koji je nekoć dobivao ordenje od srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, nije dočekao predstavnike Hrvata, a nekoć je to objeručke činio. Ili su presušile donacije ili je Komarica svjestan da mu je došao kraj na funkciji pa se želi od svega distancirati.

 

Nakon Banja Luke, izaslanstvo je posjetilo i Franjevački samostan Petrićevac, te nazočilo sv.misi, nakon čega su održali sastanak s gospodarstvenicima.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO