(VIDEO KAOSA) Tomislavgrad dan poslije: Ne ponovilo se, nitko ne zna objasniti što se dogodilo

Datum objave: 10.09.2022   Broj čitanja: 1893
- Nikad se ovako nešto nije dogodilo, pa može pričati tko šta hoće - govori reporteru portala Grude.com čovjek na ulazu u trgovački centar Prodex u Tomislavgradu.
(VIDEO KAOSA) Tomislavgrad dan poslije: Ne ponovilo se, nitko ne zna objasniti što se dogodilo


Bobara i Kolo su stradali jučer od snažne pijavice koja graniči s tornadom, a možda zato što se kaos dogodilo u hercegovačkoj općini, Federalni hidrometeorološki zavod uopće nije reagirao ili je našim državnim službenicima počeo vikend pa se ne stignu baviti Tomislavgradom.

 

Dan nakon kaosa, mještani i dalje u stanju šoku. - Zbrajaju se štete, pedeseci automobila, kuća... zove me rodbina, susjedi koji su u Njemačkoj, pitaju da provjerim, a koju god sam kuću provjeravao svaka je na neki način oštećena, a nigdje majstora da jednu kuću završe, a kamoli svaku da provjere i poprave - kaže nam sugovornik ispred Prodexa, najpopularnijeg trgovačkog centra u HBŽ-u koji privlači brojne iz Hercegovine i Dalmacije.

 

Priznaje da se s takvim nečim dosad nije susretao. - Gledaš filmove pa vidiš one koji su žanra katastrofe i događaju se ovakve stvari. Ovako ne znaš bi li bježao i ne znaš gdje bi bježao da ne završiš u vrtlogu. Neki kažu da se ovo događalo. Bilo je pijavica, vjetar se digne i prođe, pa nam je par puta sijeno polijegao i porazbacao međutim ovo je silovitije nego ikad - zaključuje sugovornik.

 

 

Nažalost, nevjerojatno je da se nitko od institucija nije bavio ovim što se dogodilo u Tomislavgradu, jer jučer duvanjski kraj, danas već neki drugi dio BiH. Klimatske promjene su nešto što se događa, a zatvaranje očiju pred njima vodi samo do većih posljedica.

 

Grude.com

(VIDEO KAOSA) Tomislavgrad dan poslije: Ne ponovilo se, nitko ne zna objasniti što se dogodilo
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO