Google Karte uvode uslugu koja će vam smanjiti potrošnju goriva

Datum objave: 07.09.2022   Broj čitanja: 5558
Google širi uslugu Karata koju su počeli testirati prošle godine, a radi se o izračunu najjeftinije, odnosno energetski najpovoljnije rute.
Google Karte uvode uslugu koja će vam smanjiti potrošnju goriva

 

Nakon što je testirao uslugu prošle godine u SAD-u i Kanadi, Google Karte u više od 40 europskih zemalja uvode “eko-rutu”, odnosno energetski najpovoljniji mogući put, a da bi odabir bio što točniji, postoji i opcija odabira goriva koje koristite.

 

Ova će usluga istaknuti rute za koje je potrebno manje energije, a među zemljama u Europi koje će to već od danas moći isprobati, nalaze se Francuska, Irska, Poljska, Španjolska i Velika Britanija. u Njemačkoj je ova opcija uvedena prošli mjesec.

 

Pri odabiru rute moći ćete odabrati i vozi li vaš automobil na dizel, benzin, kombinaciju s plinom ili imate električno vozilo, pa će i procjena biti točnija.

 

U Googleu ističu da će ovo možda značiti da će automobile koji voze na dizel odvesti na autocestu gdje su ti automobili najučinkovitiji, piše Tech Crunch.

 

Kako biste pokrenuli opciju izračuna energetski povoljne rute na Google Kartama, kliknite na svoj profil ili profilnu sliku na Kartama te potom odaberite Postavke (Settings). Nakon toga odaberite Postavke navigacije (Navigation Settings) i potom odskrolajte do Opcije rute. Tu možete aktivirati, odnosno deaktivirati uslugu ekološke vožnje.

 

Google tvrdi da je uvođenjem ove opcije u SAD i Kanadu omogućio smanjenje emisije ugljičnog dioksida jednaku oko 100.000 automobila.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO