FOTO: DJECA, MLADI, RODITELJI, DJELATNICI ŠKOLA... U PREPUNOJ CRKVI SVETE KATE MOLITVOM ZAPOČELI NOVU ŠKOLSKU GODINU

Datum objave: 05.09.2022   Broj čitanja: 3281
Sunčan, hvala Bogu nakon jučerašnje kiše i osvježenja, ljetni dan osvanuo je u Grudama. Prvi dan nastave u novoj školskoj godini.
FOTO: DJECA, MLADI, RODITELJI, DJELATNICI ŠKOLA... U PREPUNOJ CRKVI SVETE KATE MOLITVOM ZAPOČELI NOVU ŠKOLSKU GODINU


S radošću su učenici, i osnovnoškolci i srednjoškolci, nakon prvog sata sa svojim razrednicima u školi, krenuli u crkvu svete Kate u Grudama.

U domu Gospodnjem krijepili su svoju dušu na još jednom početku.

Fra Stanko Pavlović je na početku svete mise pozdravio sve učenike i prosvjetne djelatnike, te sve zaposlenike osnovnih i srednje škole u Grudama, a posebno vrijedi istaknuti njegove ministrante koje smo ranije vidjeli u školi, a zatim u svečanim haljinama kako lijepo ministriraju i odrađuju svoju zadaću.

Uz prepunu crkvu, brojni mladi su bili i na platou po mnogima najljepše crkve kako bi slušali svetu misu. Pod misom je svirala i vodila pjevanje Lana Šimić.

U svojoj propovijedi, fra Stanko je kazao djeci da se svaku večer prije spavanja upitaju što su uradili tijekom dana, a što Isusa raduje. Djeca su jednoglasno potvrdila fra Stanku da će tako i činiti. - Sretni smo onda kad smo u hramu Božjem. Kad smo pred Gospodinom! Ovdje postajemo svjesni da je dragom Bogu stalo do nas. Dragi Isus nas ljubi i želi da i mi Njemu uzvratimo na Njegovu ljubav. Djeco, kada krenete na spavanje, neka se svatko upita: Što sam danas uradio da se Isus raduje? To je pravi način da se približimo dragom Isusu, da mu se svidimo i da budemo svjesni da nam se raduje - kazao je grudski župnik.

Prisjetio se i teške prošle dvije godine. - Kako je lijepo što nema korone, jer prošle godine na početku nastave nije bilo zajedničke mise. Hvala Bogu da o tome više ne razgovaramo, odnosno da je svega puno manje pa se možemo ovako zajedno radovati - kazao je župnik.

Na kraju je pozvao djecu na molitvu, a učenike viših razreda i na ispovijed i svetu pričest. - Svi trebamo paziti i misliti na svoje roditelje i žive i one koji nisu fizički tu prisutni. I moramo moliti za svoje roditelje. I kada za njih molimo, pomolimo se i za svoje učitelje, nastavnike, profesore. Izmolite Zdravo Mariju i za njih - poručio je župnik.

Nakon svete mise, učenici su otišli svojim kućama, a neki su svratili i na kavu i sok i prepričavali doživljaje minulog ljeta.

Sretno im u novim radnim pobjedama.


FOTOGALERIJA: Sveta misa za početak nove školske godine u Grudama (2022./2023.)


Grude.com


FOTO: JUTRO SMO PROVELI U OSNOVNOJ ŠKOLI U GRUDAMA! PRVAŠIĆI SU NAS ODUŠEVILI

FOTO: DAN SMO PROVELI U SREDNJOJ ŠKOLI U GRUDAMA! A. B. ŠIMIĆ OPOMINJE NOVE GENIJALCE: PAZITE DA NE IDETE MALENI ISPOD ZVIJEZDA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO