FOTO: DAN SMO PROVELI U SREDNJOJ ŠKOLI U GRUDAMA! A. B. ŠIMIĆ OPOMINJE NOVE GENIJALCE: PAZITE DA NE IDETE MALENI ISPOD ZVIJEZDA

Datum objave: 05.09.2022   Broj čitanja: 7764
"Tko ovdje ne poludi taj stvarno nije normalan", natpis je koji minimalno 15 godina, koliko ga se sjećamo, a možda i dulje stoji kao grafit u gimnazijskoj učionici u Grudama.
FOTO: DAN SMO PROVELI U SREDNJOJ ŠKOLI U GRUDAMA! A. B. ŠIMIĆ OPOMINJE NOVE GENIJALCE: PAZITE DA NE IDETE MALENI ISPOD ZVIJEZDA


Poludi li se od četverogodišnje srednjoškolske utrke, nismo sigurni, iako postoje stručnjaci koji bi to mogli na svima nama koji smo odradili te četiri godine istražiti, međutim znamo da je ta četverogodišnja utrka izvrstan temelj za Šimićeve genijalce.

Ova škola je od svog postojanja dala brojne uspješne ljude, da, prije svega ljude, jer su uz roditelje, prosvjetari ove škole djecu učili da je biti čovjek najvažnije od svega, a rezultati dođu kao plod toga. I zato je ova škola, kako jednom reče najdugovječniji srednjoškolski ravnatelj u Hercegovini (neki kažu i na svijetu) Mladen Leko, najbolja grudska tvornica, jer ona proizvodi znanje. U slučaju Zagreba, mnoga djeca još ne znaju je li prije bio Zagreb ili najdugovječniji gradonačelnik u povijesti toga grada Milan Bandić, a to spominjemo zato što je taj naše gore list završio gimnaziju u Grudama, međutim ono što se kod nas zna da je Mladen Leko bio prije ove škole, a s obzirom s koliko energije je jutros šetao hodnicima škole, pozdravljao učenike, razgovarao s prosvjetarima, pozirao za medije s kolegama, ne sumnjamo da ćemo ga još gledati na čelnoj poziciji Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama.

A Antun Branko Šimić, taj genij, najveći pjesnik svih vremena kojeg bi da je Amerikanac kovali u zvijezde uz 100-metarski spomenik, gleda nas skoro iz svakog kutka škole, kako s lijepo iscrtanih zidova, tako i kroz biste... i upozorava svoje učenike da ne idu maleni ispod zvijezda.

Portal Grude.com je uveličao prvi dan srednjoškolske nastave, a učenice i učenici su rado pozirali, pa molimo profesore da im nekad progledaju kroz prste i ne snizuju vladanje, ako se nekad dogodi neka, sitna nepodopština. Na jednoj fotografiji uhvatili smo i voditeljicu Franku Braćić, prepoznatljivi glas, jedan od najpoznatijih u Hercegovini. A do tog statusa uspješne radijske voditeljice koja uživo radi i brojne manifestacije također je vodio put koji uključuje i grudsku srednju.

Što reći, nego dobro je opet vidjeti život u Srednjoj školi A. B. Šimića, nakon dva tmurna početka školske godine 2020./2021. i 2021./2022., a znamo svi zbog čega.

Učenicama i učenicima ove škole želimo da na najbolji način provedu četiri najljepše godine. Shvatit ćete jednom zašto ovo govorimo, a iskreno ni mi nismo shvaćali kada su nama upućivali iste želje, međutim kako vrijeme prolazi... Puno odličnih ocjena vam želimo, izvrsno vladanje, puno dobre zabave izvan škole, a sve u granicama normalnog i ostanite na pravom putu. Njega su vam pokazali vaši roditelji, svećenici u vašim župama, učitelji i nastavnici, a sada će to dodatno zabetonirati vaši profesori u srednjoj školi. A onda, ako ćete raditi od srca vam želimo da to bude u Grudama, u Hercegovini, ako ćete krenuti privatni biznis kod nas ćete dobiti besplatnu reklamu jer znamo koliko vrijedi kada vas netko "pogura" na početku, a ovaj portal koji je rođen one godine kada ste vi rođeni nije imao tko medijski tada pogurati međutim Hercegovci smo, snašli smo se i zato smo tu za vas. A ako krenete na fakultet od srca želimo da ga završite i dođete ovdje i osvježite ovo društvo svojim projektima, idejama, znanjem...

 

FOTOGALERIJA: Prvi dan nastave u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama (2022./2023.)


Grude.com


Povezane vijesti:

 

FOTO: JUTRO SMO PROVELI U OSNOVNOJ ŠKOLI U GRUDAMA! PRVAŠIĆI SU NAS ODUŠEVILI

 

FOTO: DJECA, MLADI, RODITELJI, DJELATNICI ŠKOLA... U PREPUNOJ CRKVI SVETE KATE MOLITVOM ZAPOČELI NOVU ŠKOLSKU GODINU

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • leon benko06.09.2022 23:25 sati
  Sta pisete vise ja mislio umro.Pozdrav mom profesoru i neka ga dugo dolje zbog moje dice jer ce bar biti zdravija u glavi i opustenija kakav sam ja bio zahvaljujuc njemu.A ovi sto pisu da hapa nesto,je ko i ja.Nit je koga od svojih zaposlio,a ima veza milijun,i vozni park nije minja,a gledam mu kolege po zupaniji,svaki ko da je direktor elektre.Drzi se Leko ako citas ovo i samo radi!
 • grude06.09.2022 23:21 sati
  sretno djeci i sretno njihovim profesorima, a o najboljem ravnatelju leki ne treba puno govoriti, ostao je zanimljiv, drag, priseban i svoj djeci kao drugi otac! znao nas je nagrditi nekad a sada vidim da je za naše dobro.. nisam političar ni funkcioner mali sam čovjek kojeg veseli susret s lekom.. pozdrav mu
 • Mara06.09.2022 21:46 sati
  Lijep pozdrav Leki i ekipi, on jednako legendaran i zanimljiv kao i prije 22 godine kad je meni predavao. Ovakve fotografije stvarno vraćaju u to đačko doba. Prebrzo proleti i život i sve. Valjda sve ima svoje razloge.
 • Ana06.09.2022 19:32 sati
  Leka bio i ostao stup škole. Osobno nikad ne bih matematiku prošla da njega nije bilo i znam ih X kojima je pomogao govoreći profama, pa ajde ako ne znaju jedan predmet znaju neke druge, a ako im nije suđeno da budu netko, i to će se vidjeti, izvan ove škole. A evo srećom puno nas je završilo i uspješno postalo. Ako profesori mogu biti emeritusi i on treba još raditi, a i ravnatelj mora biti njemu sličan, blizak djeci, a ne njihovim roditeljima kako je u komunizmu bilo. Leka danas sam daleko ali radi se sjetim tvojih predavanja Hrvatskog i izjava kojima si nas i poučavao i nasmijavao.
 • Gruđanka06.09.2022 18:09 sati
  Naš "Leka"najbolji direktor škole ikad...
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO