ŽZH: Ovi dokumenti su potrebni za ostvarivanje dječje naknade od 500 KM

Datum objave: 01.09.2022   Broj čitanja: 1830
Od 1. rujna 2022. počinju prijave za ostvarivanje prava na naknadu za treće i svako sljedeće dijete mlađe od sedam godina u obiteljima u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
ŽZH: Ovi dokumenti su potrebni za ostvarivanje dječje naknade od 500 KM

 

Prijave će se primati u Centrima za socijalni rad.

Uz zahtjev je potrebno dostaviti:

 • Rodni listovi za podnositelja zahtjeva i za svu djecu u obitelji (original ili ovjerena preslika) matični ured,
 • Preslika osobne iskaznice za podnositelja zahtjeva
 • Uvjerenja o kretanju za oba roditelja (MUP ZZH-CIPS)-prebivalište u ZZH najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva,
 • Potvrde o prebivalištu i za roditelje i za svu djecu (MUP-CIPS)-dokaz o zajedničkom kućanstvu/da žive na istoj adresi,
 • Potvrda banke o otvorenom transakcijskom računu korisnika prava,
 • Potvrda da dijete nije smješteno u udomiteljsku obitelj, ustanovu socijalne skrbi ili drugu ustanovu na teret proračuna Županije (potvrdu izdaje nadležni Centar po službenoj dužnosti).Na ostvarivanje prava neće utjecati ukoliko je prvo ili drugo dijete napustilo zajedničko kućanstvo zbog stjecanja punoljetnosti, zaključilo brak ili drugih opravdanih okolnosti te je podnositelj zahtjeva dužan pružiti dokaz o tome.Također, u slučaju razvoda braka roditelja, podnositelj zahtjeva nije dužan dostaviti dokaz o ispunjavanju uvjeta prebivališta u ŽZH odnosno zajedničkog kućanstva.Nadležni Centar će redovito provjeravati starost djeteta te ako utvrdi da se dodatak nenamjenski koristi, može odrediti da se isti isplaćuje drugom roditelji.Podnositelji zahtjeva će morati jednom godišnje, točnije od 1. do 30. rujna, dostaviti Centru za socijalni rad dokaze o ispunjavanju uvjeta za daljnje korištenje prava na naknadu.


Dokumentacija koju je korisnik dužan dostaviti:

 • Potvrde o prebivalištu i za roditelje i za svu djecu (MUP-CIPS)-dokaz o zajedničkom kućanstvu/da žive na istoj adresi
 • Potvrda da dijete nije smješteno u udomiteljsku obitelj, ustanovu socijalne skrbi ili drugu ustanovu na teret proračuna Županije (potvrdu izdaje nadležni Centar po službenoj dužnosti).
 • Potvrda o upisu odnosno pohađanju osnovne škole na području ŽZH
 • Dokaz da je dijete za koje se ostvaruje pravo zdravstveno osigurano u Zavodu za zdravstveno osiguranje ŽZH (potvrda od ZZO ŽZH)
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
  Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

  Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO