Šef Shella: Plina neće biti godinama, fantazija je da će ovo sve brzo završiti

Datum objave: 29.08.2022   Broj čitanja: 1636
Direktor naftnog giganta Shella, Ben van Beurden, upozorava da bi Europa mogla biti suočena s ograničenim pristupom energentima i dulje od samo jedne zime.
Šef Shella: Plina neće biti godinama, fantazija je da će ovo sve brzo završiti


Kako piše Reuters, čelnik najveće europske naftne kompanije smatra da bi kriza i nestašica plina mogla potrajati nekoliko godina, nakon što su cijene plina prošlog tjedna skočile na rekordne razine u jeku dodatnih smanjenja ruskih isporuka, što je signal da bi cijeli kontinent mogao zaglibiti u dubokoj recesiji.

"Kriza će dovesti na kušnju solidarnost država članica Europske unije, s obzirom na to da će svaka pojedina vlada biti prisiljena odlučivati o načinu na koji će osigurati nastavak rada ključnih industrijskih sektora. Pritisci na opskrbu energentima vjerojatno neće biti ograničeni na samo jednu zimu", kazao je Van Beurden.

"Sasvim je moguće da je pred nama nekoliko zima tijekom kojih ćemo morati iznalaziti rješenja kroz uštede, redukcije i vrlo brz pronalazak alternativa. Da će razdoblje pred nama biti na neki način lako ili da će sve brzo završiti. Mislim da je to fantazija koju bismo trebali ostaviti po strani", zaključio je prvi čovjek Shella.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO