Postignut dogovor između Srbije i Kosova oko dokumenata

Datum objave: 27.08.2022   Broj čitanja: 1836
Šef europske diplomacije Joseph Borrell na svojem je Twitter profilu objavio da je došlo do dogovora između Srbije i Kosova vezanih uz potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.
Postignut dogovor između Srbije i Kosova oko dokumenata

 

- U okviru dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala ukinuti dokumente za ulazak/izlaz za one koji imaju kosovske osobne dokumente, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za one koji imaju srpske osobne iskaznice - napisao je Borrell i nastavio:

 

- Kosovski Srbi, kao i svi ostali građani, moći će slobodno putovati između Kosova i Srbije koristeći svoje osobne iskaznice. EU je upravo dobila garancije od premijera Kurtija - naveo je poslanik EU Joseph Borrell.  Ovo je europsko rješenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci- dodao je.

 

Na posljednjem sastanku Vučić i Kurti nisu uspjeli postići sporazum, ali sad je do njega, sudeći po objavi Borrella, došlo, prenosi 24sata.hr

 

Podsjećamo, krajem srpnja došlo je do velikih napetosti između dvije države, nakon što je Kosovo objavilo da će na srpske mjere s dokumentima odgovoriti recipročno.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO