Gruđanka Laura Ćorluka pokrenula je projekt Pogatae: Iznajmljuje haljine za razna događanja s ciljem očuvanja okoliša

Datum objave: 25.08.2022   Broj čitanja: 6247
Bez ozbira na pun ormar, nisu rijetke situacije u kojima i dalje nema ideje što odjenuti za kakvo posebno događanje..
Gruđanka Laura Ćorluka pokrenula je projekt Pogatae: Iznajmljuje haljine za razna događanja s ciljem očuvanja okoliša


Laura Ćorluka 21-godišnjakinja je iz Gruda, studentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koja je pokrenula projekt Pogatae, vezan za najam haljina s ciljem očuvanja okoliša. S jedne strane je, opisuje se, karatašica u kimonu sa smeđim pojasom, a s druge strane voli visoke potpetice i ima ormar pun haljina.


Ipak, bez ozbira na pun ormar, nisu rijetke situacije u kojima i dalje nema ideje što odjenuti za kakvo posebno događanje, što ju je i potaknulo na projekt Pogatae.
– To je problemčić s kojim vjerujem da se svaka od nas pronašla već više puta, a posebno kad krene sezona svadbi kod nas, gdje više i ptice na grani znaju da su svi vikendi od svibnja do listopada rezervirani za posebne prigode. Taj "problemčić" povod je za predstavljanje iskustva iznajmljivanja haljina kojem je glavni cilj očuvanje okoliša i održivost. To je, zapravo, i srž ovog projekta koji se rodio iz ljubavi prema modi, ali i osviještenosti o trenutnoj situaciji u svijetu i promjenama kojih svi moramo biti dio – priča nam Laura. Tako je i nastao Pogatae, a u projekt je s Laurom ušao i njezin dečko Mihael Majić (24) koji je zadužen za "nevidljivi" dio posla:

– U pozadini obavlja financijske i ostale pravne dužnosti koje nisu ništa manje bitne. Ovim bi se putem željela zahvaliti i našim obiteljima koje su kroz cijeli proces s nama i pružaju nam iznimnu podršku.


Laura za Divu priča kako je Pogatae osmišljen s ciljem očuvanja okoliša i prvotnom zadaćom smanjenja konzumiranja fast fashion brendova.

– Stvar je u tome što danas gotovo svaka cura ima minimalno jednu haljinu u ormaru koju je odjenula samo jednom. Od tada, ta haljina stoji neiskorištena i prebacuje se iz jednog ormara u drugi. To me potaknulo da razmislim o novom poslovnoj prilici i dam šansu haljinu da ponovno zaplešu! – govori Laura koja kaže kako su ona i Mihael cijelo vrijeme tražili poslovnu opciju kojom bi mogli doprijeti do ljudi, osvijestiti ih, a pritom im pomoći riješiti se viška u ormaru. Rezultati su, kaže, za sada odlični!

– Projekt je u startnoj fazi. Krenuli smo s iznajmljivanjem, reakcije su jako dobre. Dobili smo puno poruka podrške, pohvale od nepoznatih ljudi jer su oduševljeni idejom očuvanja okoliša. To nam je i najbitnije, da klijenti i publika prepoznaju svrhu te vide da je riječ o projektu na višoj razini, od samog iznajmljivanja haljina – govori Laura.
Pogatae funkcionira tako da haljine curama stižu na adresu minimalno dva dana prije eventa, a dan poslije ih vraćaju u Pogatae. Zatim je na redu čišćenje pa je haljina spremna za iduću klijenticu. 

– Trenutno u ponudi imamo raznovrsne modele. Birali smo različite stilove haljina kako bi se svaka cura mogla zamisliti u barem jednoj od naših haljina. Potpisuju ih razni fast fashion brendovi i dizajneri. Napretkom i porastom profita sve ćemo se više prebacivati na održive brendove, što je i jedan od glavnih ciljeva. Želimo biti u potpunosti održivi, a kako ćemo doći do toga otkrit ćemo, nadamo se, u bližoj budućnosti – najavila je poduzetna 21-godišnjakinja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO