Hajduk dobiva novi stadion

Datum objave: 23.08.2022   Broj čitanja: 2875
Predstavnici kluba i Grada su održali sastanak po pitanju prenamjene Starog Hajdukovog placa.
Hajduk dobiva novi stadion

Realizacija gradskog projekta Stari Hajdukov plac - glavni je zaključak danas održanog sastanka u splitskoj gradskoj vijećnici između vodećih ljudi Grada Splita i predstavnika HNK Hajduk, prenosi Jutarnji list.

 

"Dogovor je da idemo u realizaciju gradskog projekta ‘‘Stari Hajdukov plac‘‘, koji će obuhvaćati Memorijalno-sportsko-parkovni kompleks Stari Hajdukov plac na kojem planiramo napraviti multifunkcionalni stadion s Hajdukom kao strateškim partnerom. Ispod tog kompleksa bi bila javna podzemna garaža, zatim bismo na Kragićevoj poljani napravili podzemnu garažu za građane Varoša, rekonstruirali tržnicu, a s južne strane bi gradili drugu scenu za Hrvatsko narodno kazalište i prostor za tradicijsku kulturu", poručio je gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak po završetku iznimno konstruktivnog sastanka.

 

Prvi korak je planiranje izrada programa natječaja do kraja ove godine, a zatim će se kroz natječaj dobiti konkretne ideje o financiraju i pokretanju realizacije. Pritom će se voditi računa o ragbi i baseball klubu Nada koji se sada tamo nalaze te će zajedno s njima pronaći rješenja koja će zadovoljiti sve uključene strane.

 

"Grad nas je dočekao u najjačem sastavu i pokazao je koliko Hajduk znači Splitu, odnosno koliko Split znači Hajduku. Ovim projektom će se to samo dodatno osnažiti. Zaključak je - Hajduk će uskoro igrati na Starom placu! Rokovi su ambiciozni, a Hajduk se uključuje kao strateški partner. Sadržaj će zadovoljiti ne samo Hajduk, nego i stanovnike Varoša. Gledat ćemo da taj stadion zadovoljava najsuvremenije zahtjeve i da se tu igraju europske utakmice. Nadam se da će Hajduk uskoro igrati na Starom placu. Potrudit ćemo se da dobijemo stadion na ponos Grada, Dalmacije i Hrvatske", rekao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić koji je bio zadovoljan s konkretnim rješenjima na sastanku s predstavnicima Grada te dodao:

"Razgovarali smo i o Poljudu i ostaloj infrastrukturi. Zanima nas rekonstrukcija stadiona, Nadam se da ćemo do kraja godine uspjeti pokrenuti i završiti igralište Dalmatinca da dobijemo dodatni sadržaj i za našu žensku ekipu i mlađe selekcije. Uz postavljanje novog travnjaka, tribina, reflektora i ostalih funkcionalnosti koje su nam potrebne."

 

U sljedećih mjesec dana će svim sportskim akterima u Gradu Splitu biti poslana anketa o svim kratkoročnim i dugoročnim potrebama koje bi trebale biti riješene kroz realizaciju brojnih planiranih sportskih kompleksa. Jedan od važnijih projekta o kojima se razgovaralo je svakako i Gradski projekt Poljud, a Klub bi nakon dugo godina trebao dobiti infrastrukturu dostojnu svog imena i renomea. Svakako, ovo su važni projekti sadašnjosti i budućnosti kojim će osigurati kontinuitet rada, odgoja i stvaranja novih talentiranih igrača s ovog područja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO