Stikere za registraciju plaćat ćemo duplo više u korist privatne tvrtke

Datum objave: 19.08.2022   Broj čitanja: 1476
Do sada su vozači ova sredstva uplaćivali u proračun BiH, a novim Pravilnikom o registraciji je određeno da bi ih od početka rujna mogli uplaćivati privatniku.
Stikere za registraciju plaćat ćemo duplo više u korist privatne tvrtke

 

Vozači u Bosni i Hercegovini će od početka rujna plaćati naljepnice koje označavaju rok važenja registracije devet maraka – skoro duplo više nego dosad.

 

Do sada su vozači ova sredstva uplaćivali u proračun BiH, a novim Pravilnikom o registraciji je određeno da bi ih od početka rujna mogli uplaćivati privatnoj firmi, tzv. stručnoj instituciji s kojom Ministarstvo prometa i komunikacija bude sklopilo ugovor.

 

Ta firma bi od vozača godišnje naplaćivala najmanje 10 milijuna maraka. Suradnici ministra Vojina Mitrovića tvrde da je on potpisao promjenu pravila registracije ne poštujući zakone i utvrđene procedure.

 

''Nisam uopće znao da se radi na Pravilniku. Nikako, nemam blage veze'', rekao je novinarima Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) tajnik Ministarstva prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine (BiH) Igor Pejić.

 

Pravilnik bi se trebao početi primjenjivati od 1. rujna 2022. godine.

 

''Za tekst Pravilnika, koji je objavljen u Službenom glasniku BiH, saznao sam nakon što je potpisan i tada sam uputio dopis i obavijestio ministra da ću se obratiti Upravnoj inspekciji i podnijeti zahtjev za vršenje inspekcijskog nadzora'', kaže zamjenik ministra prometa i komunikacija Nedžad Branković.

 

Branković tvrdi da je više puta upozoravao ministra Mitrovića da je novi pravilnik u suprotnosti sa: Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, Zakonom o Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH te Zakonom o upravi, ali Mitrović nije reagirao.

 

Ministar nije želio razgovarati ni sa novinarima CIN-a. Prije je koštala 5 KM U Bosni i Hercegovini se prosječno godišnje registrira 1,2 milijuna vozila. Svako vozilo prilikom registracije dobiva naljepnicu koja je od 2009. godine koštala 5 KM. Tako je proračun BiH svake godine dobivao oko šest milijuna maraka koji su se raspoređivali nadležnim institucijama za osiguranje radne snage, opreme i drugih troškova za potrebe izdavanja dokumenata za registraciju vozila.

 

Novi pravilnik nije propisao namjenu sredstava od naplate stikera. Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH je nadležna za nabavku naljepnica i već je nabavila zalihe za naredne četiri godine. Oni ukazuju da je nova odredba, koja predviđa davanje poslova privatnoj firmi, nezakonita jer se samo institucijama s javnim ovlaštenjima može povjeriti obavljanje upravnih i stručnih poslova iz nadležnosti Ministarstva te da se to uređuje samo zakonom. 

 

''U konkretnom slučaju, Ministarstvo poslove vezano za stikere pokušava urediti odredbama pravilnika a koji je akt niže pravne snage'', objasnili su iz Agencije i upozorili Ministarstvo da će Pravilnik biti neprimjenjiv i nezakonit ukoliko bude sadržavao odredbe o dodjeli posla privatnoj firmi.

 

No, iz Ministarstva nisu reagirali na dopise, a zanemarili su i njihovo mišljenje o donošenju Pravilnika.

 

Zanemareno mišljenje nadležnih organa

Zamjenik ministra Branković kaže da je zanemareno mišljenje drugih nadležnih organa na Nacrt pravilnika – Vanjskotrgovinske komore BiH, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i županijskih ministarstava unutarnjih poslova (MUP). MUP-ovi Republike Srpske, Sarajevske županije, Unsko-sanske, Tuzlanske, Zapadnohercegovačke i Zeničko-dobojske županije ukazali su Ministarstvu na nezakonitost odredbe Pravilnika kojom bi se privatna tvrtka ovlastila za izdavanje i aktivaciju stikera.

 

CIN je već pisao o nametima koji se uvode bh. vozačima, a kojima su povećani profiti privatnika. Novinari su otkrili da je federalni ministar prometa Denis Lasić uvođenjem nove cijene ekotesta u Federaciji BiH zaobišao zakonska pravila i procedure, omogućivši veliku zaradu stanicama tehničkog pregleda i privatnim firmama koje vrše nadzor nad radom stanica. Među njima su i firme u vlasništvu članova stranke kojoj pripada i federalni ministar. Vlasnici vozila u Federaciji BiH su za četiri godine platili najmanje 74 milijuna KM za ekotestove, od čega je najveći dio – 72,5 milijuna KM – završio u rukama privatnika. Proračunima entiteta i županija je proslijeđeno 1,5 milijuna KM čiji utrošak nije poznat.

 

Nakon pisanja CIN-a Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH je uputio Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija preporuku da razmotri visinu cijene za ekotest, ali to još nije učinjeno. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 19.08.2022 19:29 sati
    Za lijekove im trebalo
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO