Misa u Međugorju posvećena hodočasnicima iz Poljske

Datum objave: 07.08.2022   Broj čitanja: 1832
U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u Hrvatskoj kada je autobus iz Poljske sletio s autoceste, život je izgubilo 12 osoba, a više njih je ozlijeđeno.
Misa u Međugorju posvećena hodočasnicima iz Poljske

 

Autobus u kojem su bile 44 osobe krenuo je na hodočašće u Međugorje. No, umjesto njihove osobne molitve u ovom mjestu na subotnjoj večernjoj svetoj misi molilo se za njih, prenosi Hercegovina.info

 

Fra Goran Azinović koji je predvodio misu u 19 sati, posvetio ju je upravo stradalim hodočasnicima.

 

"Draga braćo i sestre, skupili smo se danas na ovu svetu misu da bi molili za snagu koju nam Gospodin kroz euharistiju daje. Jutros smo na poseban način slavili smo na Križevcu završetak Festivala i Preobraženje Gospodinovo. Večeras je također po mnogim župama prvi dan devetnice uoči Velike Gospe, a na poseban način ovu svetu misu ćemo prikazati za hodočasnike koji su u jutarnjim satima na putu iz Poljske prema Međugorju, u Hrvatskoj, nastradali tako što je njih 12 izgubilo svoj život, a ostali su ozlijeđeni ili se bore za život.

 

Neki neće doći do Međugorja, ali će doći na još jednu ljepšu destinaciju, a to je kraljevstvo Božje. Pitali su jednoga mladića tko se voli i kako možeš znati tko se voli, a on je kazao tko se drži za ruku i tko zajedno ide. Oni su pošli u 03:00 sata, da bi došli ovdje danas između 13 i 15 sati. U tom bolnom trenutku Bog na poseban način i Blažena Djevica Marija bili su s njima. Zato ova sveta misa ide za te hodočasnike, da im se Gospodin po svom milosrđu smiluje, a da svima nama dadne snage da znamo prepoznati da smo svi hodočasnici ovom zemljom. Isus je rekao: "Gdje ti je blago, ondje ti je srce". Njihovo blago je bilo upravo u ovom mjestu, zapravo u ljubavi prema Bogu i Blaženoj Djevici Mariji", rekao je na početku svete mise fra Goran Azinović. 

 

Brojni okupljeni hodočasnici iz svih zemalja nisu mogli skriti svoje emocije tijekom svete mise te su mnogi od njih i zaplakali.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO