Dodikov djed Hrvat: I nakon prelaska na pravoslavlje znao je doći u rodnu Hercegovinu, u svoj hrvatski kraj

Datum objave: 04.08.2022   Broj čitanja: 5900
"Oluja" je pogrom, zločin, genocid, etničko čišćenje, nastavak iz Drugog svjetskog rata, "konačno rješenje za Srbe" kako je Tuđman govorio - rekao je Milorad Dodik večeras na velikočetničkoj žalopojci povodom 27 godina Oluje.
Dodikov djed Hrvat: I nakon prelaska na pravoslavlje znao je doći u rodnu Hercegovinu, u svoj hrvatski kraj


Traktoraška politika koja pokušava svoj poraz pretvoriti u pobjedu, a mjesta na kojima su izgubili rat kao mjesta genocida i dalje je najveći destabilizator na Balkanu, a sreća je jedino da je Hrvatska za njih Amerika pa se ne mogu razmahati kako bi htjeli.

Međutim, ovdje je pitanje koji je problem s Miloradom Dodikom pa uvijek ima potrebu naglašavati žrtvu svog naroda. Iako je politički profiter pa dobro živi glumeći velikog srbendu, Dodik se ima potrebu dokazivati i zbog svoje prošlosti, a bolje bi mu bilo da ne spominje II svjetski rat jer je većina njegovih tada bila na hrvatskoj strani.

Naime, Dodici su Dodizi, a jedino je Miloradov djed svoje G na kraju prezimena zamijenio s K.

A što se dogodilo. Njegov djed kao službeno lice 1945. godine vratio se s položaja u Crnoj Gori u rodno Duvno, u Studena Vrila. S obzirom da u to vrijeme nije bilo partizana u tome mjestu, na Miloradova djeda žandara nije se blagonaklano gledalo.

Miloradov djed još je neko vrijeme ostao u Studenim Vrilima, a onda je otišao u Derventu, oženio pravoslavku, prihvatio pravoslavnu jveru i sve druge je povijest. Dobio je tri sina, a jedan od njih je otac Milorada Dodika. Da rodni kraj ostaje uvijek u srcu potvrđuje i činjenica da je Miloradov djed znao često navratiti i nakon prelaska na pravoslavlje.

O tome je svojevremeno svjedočio i Petar Dodig Antelić. Djed se, prema navodima, zvao Tomislav - Toma.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • X06.08.2022 14:14 sati
    Ma šta to govvooriš crni MILOJADE(💨 ti u kamiš... Eto)
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO