Subota u Grudama Dan žalosti! Mate i Velo ujedinili su nas u suzama! Ne ponovilo se

Datum objave: 04.08.2022   Broj čitanja: 10927
Stipanjdan je u općini Grude uvijek bio dan radosti i veselja, znalo se da se navečer ide na dernek u Goricu povodom blagdana.
Subota u Grudama Dan žalosti! Mate i Velo ujedinili su nas u suzama! Ne ponovilo se


I slijevao se svijet sa svih strana, općina Grude bila je ujedinjena na jedan dan. Poletio bi sokol preko Gruda, Gorice, od Svete Kate prema Svetom Stipanu, franjevačkih utvrda koje su i stoljećima i desetljećima zajedno dizale glas protiv nepravde. Dolazila bi cijela Hercegovina i slavila Stipana.


Nažalost, tu radost zamijenila je tuga u noći s 3. na 4. kolovoza. Pomračenje uma, bolest, zlo... nazovite kako hoćete, oduze život našem Veli i našem Mati, ozlijediše još dvojicu sumještana naše općine.


Velimir Bušić bio bi za svaku lokalnu zajednicu ljudsko bogatstvo. Poduzetnik, dobrotvor, organizator, čovjek koji je u politiku ušao tek kada je svoj život do kraja uredio da ne mora o nikome ovisiti. Posljednji put kad smo razgovarali s njim, u ljeto 2020. godine pričali smo i o tome koliko ga je politika umorila jer ispravljati krive drine nikad nije bilo jednostavno. A Velo je uistinu želio bolje sutra lokalnoj zajednici. Kako rekosmo, bio je slobodan čovjek, sve je stekao svojim radom, i svoje najbolje godine dao je za svoje selo, za svoju Goricu, za svoje Soviće i za svoje Grude.


Mate Grizelj tek je praktički počeo živjeti. Mi s portala Grude.com upoznali smo ga kao vjernog čitatelja s oznakom "obožavatelja stranice". I uistinu, svaki komentar upao bi u oči. Napisao bi nešto mudro, a opet bi to začinio dozom humora, sebi svojstvenoj da smo se uistinu radovali vidjeti da je Mate nešto napisao. A onda u razgovoru saznasmo da se i zaposlio u struci, u Elektroprivredi i bili smo sretni jer će jedan mladi čovjek ostati ovdje, raditi na svojoj grudi. Uvijek nasmijan, uvijek na usluzi obitelji i prijateljima, bio je oličenje dobrote. I onda dođe vijest kakvu ni u snu nismo mogli sanjati.


Nažalost, nema ih više. Ostadoše suze, ostat će sjećanje na krvavi Stipanjdan, ostat će opomena, ostat će i poruka: Ne ponovilo se! I Stipanjdana će još biti, Velo i Mate su našli mir u Gospodinu, a na nama je da uz Gospodnju pomoć nađemo mir ovdje na zemlji. Kad je svetac, mora biti svete mise, i samo na njoj treba inzistirati.


Počivali u miru Božjem dobri ljudi.


U subotu, 6. kolovoza je sprovod Mate Grizelja u 16.00 sati, a Velimira Bušića u 18.30 sati na mjesnom groblju u Gorici.


Taj dan je Dan žalosti u općini Grude.


Ne ponovilo se!


Grude.com


Osmrtnica - Mate Grizelj


Osmrtnica - Velimir Bušić

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • X06.08.2022 11:03 sati
  Počivali u miru božijem i svijetlost viječna svjetlila vam🙏🙏
 • U05.08.2022 12:11 sati
  Pokoj vječni
 • Andrea04.08.2022 22:22 sati
  U raj poveli vas anđeli na dolasku primili vas mučenici i poveli vas u sveti grad Jeruzelem. Pokoj vječni daruj vam Gospodine. Obitelji iskrena sućut
 • Zora04.08.2022 22:07 sati
  Pokoj vječni daruj im Gospodine i vječna svjetla nek im gore 🙏🙏
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO