Grude: Pokrenuta inicijativa za otvaranjem benzinske na kojoj se neće točiti gorivo

Datum objave: 02.08.2022   Broj čitanja: 3087
Ljetna druženja, dolasci naših vrijednih gastarbajtera, intenzivno razmišljanje na visokim temperaturama... često dovedu do izvrsnih ideja kakvih se nitko nije sjetio.
Grude: Pokrenuta inicijativa za otvaranjem benzinske na kojoj se neće točiti gorivo


Ekipa portala Grude.com tako je svjedočila jednoj, a u razgovoru s dvojicom nekoć najuspješnijih grudskih ugostitelja (podaci poznati redakciji, a i svima ostalima) saznali smo i detalje te ideje koja je u fazi razrade.

- Plan je otvoriti benzinsku (pumpu, crpku ili postaju, kako vam draže) na kojoj se ne bi točilo gorivo. Proučavali smo malo i domaće i inozemno tržište s obzirom da djelujemo na relaciji od Gruda do Njemačke. U kasnim noćnim satima kod nas nitko ne toči gorivo, a u Njemačkoj u kasnim noćnim satima negoduje se zbog onih koji toče gorivo, a posebno je ugrožena vrsta koja ne zna gdje bi u kasnim noćnim satima, a može, primjerice samo natočiti gorivo na benzinskoj. U razgovoru s njima otkrili smo da bi i oni nekad došli na proputovanje kroz Grude ako bi postojala jedna takva benzinska bez goriva - pričaju nam još uvijek relativno mladi, nekoć uspješni ugostitelji koji su privatni biznis zamijenili freelancanjem, a što bi se moglo uskoro promijeniti.

Otkrivaju nam i kakav bi sadržaj nudili u novoj benzinskoj. - Pa imali bismo pet do deset hladnjaka, što je neviđeno na ovim prostorima. Na ulazu bi se nalazila pivska karta, vinska karta, a jedan hladnjak bi sadržavao i vodu čatrnjku zbog njenih ljekovitih svojstava, ako se pije na puni želudac, od 3 do 4 ujutro, ali u ograničenim količinama - ističu.

Saznajemo i radno vrijeme objekta. - Bilo bi to od 1 iza ponoći do 8 ujutro. Eventualno da bismo otvorili između 11 i podne, ali zbog savjetodavnog djelovanja. Primjerice, dođe netko na benzinsku natočiti gorivo, a mi mu kažemo: Šta će ti gorivo, popij pivu. U tih satak vremena, jedna piva neće naškoditi, a čovjek će sam zaključiti da se ne isplati sipati gorivo za 3,50 KM. Naravno, uvjet za ovo sve je da cijena nafte ostane visoka jer ako se smanji oni koji su pravili 721 krug kroz čaršiju vratit će se na staro - ispričali su sugovornici iz ugostiteljskog sektora koji su u svoje vrijeme obogatili grudsku ugostiteljsku scenu, a koje smo besplatnim PR tekstom podržali u ideji. O budućim aktivnostima ćemo pravovremeno obavijestiti javnost.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO