Schmidt pao pod pritiscima! Ima li BiH budućnost i treba li razmišljati o razilaženju?

Datum objave: 27.07.2022   Broj čitanja: 2481
Stranke okupljene unutar HNS-a izrazile su zabrinutost zbog, kako su rekli, "podlijeganja OHR-a nezapamćenom ratnohuškačkom pritisku i pozivima predstavnika bošnjačko-muslimanskih prvaka na nasilje", nakon današnje odluke Christiana Schmidta.
Schmidt pao pod pritiscima! Ima li BiH budućnost i treba li razmišljati o razilaženju?


Kako su rekli u svojoj reakciji, OHR je imao priliku da uz nametnute odluke oko financiranja izbora u potpunosti provedu Odluku Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić stavljajući van snage "neustavne odluke ranijih predstavnika OHR-a i u vremenu izbora doprinese konsolidaciji međunacionalnih odnosa".

"Nakon svih otvorenih napada i necivilizacijskog govora mržnje, jasno je da institucije OHR-a ne mogu obavljati svoju osnovu dužnost u okruženju zasnovanom na militantnoj unitarističkoj logici i ratno nastrojenom okruženju", naglasili su iz HNS-a.

Osudili su, kako navode, "nezapamćenu količinu mržnje, pozive na nasilje i ratnu retoriku koju smo ovih dana svi čuli od predstavnika bošnjačkih političkih stranaka koje su ujedno i organizatori protesta u Sarajevu".

"HNS smatra neprihvatljivim zaglušujuću šutnju međunarodnih organizacija i predstavnika prisutnih u BiH na prijetnje upućene cijelom hrvatskom narodu i njegovim predstavnicima. HNS će svoja daljnja stajališta utvrditi na izvanrednoj proširenoj sjednici Predsjedništva i Glavnog vijeća", dodaju iz ove organizacije.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Mi hrvati27.07.2022 23:02 sati
    Hitno proglasiti herceg bosnu iobnoviti granice banovine
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO