I Sarajevo se budi! Protiv čega prosvjedujemo? Protiv toga da Hrvati izaberu svog predstavnika

Datum objave: 26.07.2022   Broj čitanja: 1134
Nakon sinoćnjeg vašara ispred OHR-a, žitelji Sarajeva se polako dozivaju pameti, pa i oni kojima je sinoćnji cirkus bio prihvatljiv.
I Sarajevo se budi! Protiv čega prosvjedujemo? Protiv toga da Hrvati izaberu svog predstavnika


Jer došli su SDA-ovci, došli su SDP-ovci, DF-ovci... a zašto su došli, pa da svojim glasačima koje mnogi vide kao 4 slova koja ostaju iza imena stranaka objasne da su oni prava opcija koja će ih štititi.

Međutim, postavilo se pravo pitanje, od koga će ih štititi?

Navodno su im Hrvati prijetnja. Upravo taj hrvatski narod ništa nije tražio od ove Bosne i Hercegovine nego život u miru, mogućnost poslovanja i da oni koji izlaze na izbore izaberu koga onih hoće, a ne da im Sarajevo odlučuje tko će ih predstavljati, pa onda donositi zakone kojima će osiromašivati njihove općine i županije.

Sarajevo koje je ostalo bez povlaštenih koeficijenata, a i dalje im ih je ostalo ohoho, sada silom želi spriječiti Visokog predstavnika u BiH da donese zakon kojim će Hrvati moći birati svoje predstavnike, kako bi država prestala biti talac raznih profitera.


Kada su jutros žitelji Sarajeva krenuli na posao i vidjeli one koji su ostali prosvjedovati, i prepoznali ih kao one koji žive na grbači naroda, nakalemljeni na razne proračune, onda su se počeli buditi...

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO