Nizozemska uvela hitne mjere: Sol na cesti, nema dostave...

Datum objave: 19.07.2022   Broj čitanja: 2253
Nizozemska se prži na ekstremnim vrućinama koje se penju blizu 40 Celzijevih stupnjeva, a općinske vlasti i privatni sektor poduzeli su u utorak hitne mjere, javlja Hina.
Nizozemska  uvela hitne mjere: Sol na cesti, nema dostave...

 

Pušteni su u pogon strojevi za posipanje soli na pojedinim cestama kako bi se smanjila površinska temperatura. Općinske vlasti objasnile su da je sol izvlačila vlagu iz zraka s posljedičnim učinkom hlađenja asfalta, koji u takvim uvjetima može doseći 50 stupnjeva.

Albert Heijn, najveći lanac supermarketa u zemlji, objavio je da privremeno ukida kućnu dostavu kako bi poštedio svoje vozače koji prevoze namirnice kupcima po velikim vrućinama. Kupci su negodovali na društvenim mrežama.

Brojni pomični mostovi u Amsterdamu hladili su se vodom kako bi se smanjilo širenje čelika i spriječilo da se zaglave. Mostovi se često moraju podizati ili zakretati kako bi plovila mogla prolaziti duž kanala.

Meteorološka služba izvijestila je da će se temperature penjati do 39 Celzijevih stupnjeva u pokrajini Limburg na jugoistoku zemlje i prijeći 38 Celzijevih stupnjeva u Zeelandu, inače hladnijoj jugozapadnoj obalnoj pokrajini.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO