Kako su istražitelji u mostarskom Cityiju otkrili prostitutke... predstavili se kao korisnici usluga...

Datum objave: 18.07.2022   Broj čitanja: 35790
Suđenje Ukrajinki Asmih Zhdanovoj (60), zvanoj Asja, koja se tereti za međunarodnu trgovinu ljudima i međunarodno navođenje na prostituciju, odgođeno je na određeno vrijeme zbog odlaska sutkinje Suda BiH Džemile Begović u mirovinu.
Kako su istražitelji u mostarskom Cityiju otkrili prostitutke... predstavili se kao korisnici usluga...


U međuvremenu, kako “Avaz” neslužbeno saznaje iz krugova bliskih pravosuđu, Mađarska je izručila bh. pravosuđu drugu Ukrajinku Nataliju Natalia Nachinkin, koja se spominje u optužnici.

Natalija je trenutno u pritvoru, a nakon što se prošle godine našla na slobodi pobjegla je iz BiH.

Suđenje Asji bilo je već u poodmakloj fazi i krenulo se s ulaganjem materijalnih dokaza. Sada, nakon izručenja Natalije, Tužiteljstvo će tražiti spajanje postupka protiv obje Ukrajinke.

One se terete da su od početka 2019. pa sve do 26. veljače prošle godine na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u dogovoru, organizirale grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela. Vrbovale su djevojke iz Ukrajine i Rusije kojima su plaćale avionske karte za dolazak u BiH, gdje su im pronalazile smještaj i iskorištavale ih za pružanje seksualnih usluga.

U Mostaru i Banjoj Luci u unajmljenim stanovima i apartmanima, pod krinkom masaže, djevojke su pružale seksualne usluge.

Na početku suđenja Asji u listopadu prošle godine tužitelj je kazao da se jedna djevojka Anzhela Hordienko usprotivila Nataliji i njenim prijateljima te je iz Banje Luke otišla u Mostar kod Asje, koja ju je, kako se u optužnici navodi, nastavila iskorištavati za prostituciju.

Izjava Anđele, koja se vratila u Ukrajinu, osigurana je u Sudu BiH. Ona je ispričala da je ucjenjivana da će njena obitelj saznati čime se bavi ako ne nastavi pružati seksualne usluge te je i fizički zlostavljana. Cijene seksualnih usluga kretale su se od 60 do 100 KM.

Po otkrivanju prostitucije u Mostaru dvojica prikrivenih istražitelja došla su u hotel "City", gdje je Asja unajmila apartmane, te su se predstavili kao korisnici seksualnih usluga. U apartmanu su zatekli Anđelu i još jednu djevojku te su se po obavljenom razgovoru predstavili i izvršili pretres apartmana. Tom prilikom izuzeti su veći broj mobitela, novac, kao i velika količina kondoma.

Odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa Asju Zhdanovu, kazala je da navodi iz optužnice ne odgovaraju istini te da Ukrajinka nije počinila kazneno djelo za koje se tereti. Dalipagić je podsjetila na izjavu koju je Zhdanova dala u Tužiteljstvu u siječnju prošle godine, a u kojoj je navela da je unajmila prostor u kojem je radila zdravstvenu masažu šest mjeseci, a djevojke su radile erotsku masažu.

- Nikakve seksualne usluge nije pružala klijentima niti je takve usluge ugovarala. Anđela i Ljubica su same naplaćivale, a te iznose nisu dijelile s njom, s tim da su dijelile stanarinu. Asja s Natalijom iz Banje Luke nije imala nikakav posao, znala ju je samo iz priča Anđele, koja je od nje pobjegla - kazala je za Avaz Dalipagić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO