Uništavanje groblja u Mostaru s potpisom AID-a, evo što je odalo paraslužbu!

Datum objave: 13.07.2022   Broj čitanja: 3027
Agencija za informiranje i dokumentaciju koju je osnovala radikalna mreža islamista se neslužbeno smatra odgovornom za mnoga politička ubojstva u BiH i nerede.
Uništavanje groblja u Mostaru s potpisom AID-a, evo što je odalo paraslužbu!


Iako su na papiru davno ugašeni, događaji s njihovim potpisom redovito se odvijaju pred izbore. I nedavno uništavanje pravoslavnog groblja u Mostaru i pisanje gnjusnih poruka, a za koje su unaprijed osuđeni Hrvati jer Visoki predstavnik u BiH nema hrabrosti u Sarajevu reći nešto protiv Sarajeva, čini se da nosi potpis AID-a i njihovih satelita infiltriranih u razne organizacije.


Naime, oko posljednjeg događaja, nije malo detalja koji upućuju na to da bi se moglo raditi i o paraobavještajnoj djelatnosti ocrnjivanja druge strane, a posebno je zanimljivo da se slučaj htjelo pripisati Ultrasima, navijačima Zrinjskog, no očito je neki razbojnik loše promišljao pa promašio godinu osnutka Zrinjskog što svaki pravi navijač ovog kluba zna u svako doba dana i noći.


U razgovoru s jednim bivših obavještajcem prvu stvar koju je spomenuo Večernjakovom novinaru jest da ga sve neodoljivo podsjeća na operaciju “Labrador”.


Na početku rata u Hrvatskoj 1991. godine pripadnici Kontraobavještajne službe JNA izveli su dvije operacije - “Labrador” i “Opera”, čiji je cilj bio svjetskoj javnosti hrvatsku vlast predstaviti kao profašističku i ustašku kako bi se stvorilo protuhrvatsko raspoloženje kod Židova i šire svjetske javnosti te spriječilo međunarodno priznanje Hrvatske. Agenti KOS-a podmetnuli su i aktivirali eksplozivne naprave u Židovskoj općini u Zagrebu i na židovskom groblju na zagrebačkom groblju Mirogoj kako bi ih se pripisalo navodnim antisemitima iz Hrvatske. U Mostaru se takve poruke, pa čak i podmetanje eksploziva, mogu svako malo uočiti. Bivši obavještajac, koji je govorio pod uvjetom anonimnosti, naveo je kako posljednji natpisi na pravoslavnome groblju u mjestu Vihovići imaju više čudnih podudarnosti.


Gnusne rečenice napisane na ogradi groblja: “Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina” ili pak “Srpska obitelj 13 članova, masovna je grobnica već iskopana. Bacam granatu - 12 pogiba, posljednjeg preživjelog izbodem vilama” su, naveo je, ispisane precizno, gramatički točno, sa svim interpunkcijskim znakovima. Uz to, na više mjesta ispisano je i slovo “U” s križem u spomen na ustaški pokret. Cijeli “stihovi” ovih monstruoznih poruka ispisani su tankim i preciznim slovima. A sve je začinjeno konačnim identificiranjem “počinitelja” natpisom “Hrvatska Republika Herceg Bosna” te brojem “1950.”, čija je nula prekrižena. No, tu su ovi, očito “načitani”, autori poruka pogriješili jer je riječ o pogrešnoj identifikaciji navijača Zrinjskog Ultrasa, koji “ostavljaju” trag 1905., što je godina nastanka mostarskog kluba.


- Kako god bilo, “autori” su uspjeli nekoliko stvari zlonamjerno povezati. Ustaški pokret strpati u isti koš s Herceg Bosnom, što je najčešći narativ koji stiže od bošnjačke propagande. A onda, pak, ukaljati i navijačku skupinu Ultrase - kazuje ovaj bivši obavještajac. Po njegovu mišljenju, ovaj rukopis uklapa se u pokušaj još jedne podvale Hrvatima. - Otkuda odjednom eksplozija “ustašije” u ovom dijelu Hercegovine. Deset godina nemate ništa i onda odjednom na svim mjestima poruke i potezi koji vode ocrnjivanju Hrvata. Prije tri dana ispisano je slovo “U” i stavljen znak jednakosti s HVO-om nedaleko od Neuma na muslimanskom vjerskom objektu, što je također očito zlonamjerno napravljeno da se i HVO proglasi zločinačkim - kaže isti izvor.

Opomena s Partizanskog

Prije nepunih mjesec dana, samo tjedan nakon što je predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović boravio u Izraelu, oskvrnut je Memorijalni kompleks Partizansko groblje tako što je polupano 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodnooslobodilačkog pokreta (NOP).


Uz to, Hrvate se svakodnevno ocrnjuje i optužuje za aparthejd, a sve u cilju negiranja njihovih kolektivnih prava. Za posljednje incidente ništa nije otkriveno, a tragova nema ni u posljednjem slučaju skrnavljenja pravoslavnog groblja. S obzirom na ove očito organizirane izgrede u gradu, ne treba isključiti mogućnost da u središtu grada, primjerice Liska parku, koji je mjesto prijepora, uskoro osvane nova slična poruka. Ili nešto lošije.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO