NOVI RASPORED FRATARA U HERCEGOVINI: Novi župnici u Gorici, Tihaljini, bez promjena u Ružićima...

Datum objave: 11.07.2022   Broj čitanja: 18386
U dijelu Mostarsko-duvanjske biskupije je odlukom vlč Petra Palića, na prijedlog fra Joze Grbeša došlo do imenovanja, razrješenja i premještaja franjevaca.
NOVI RASPORED FRATARA U HERCEGOVINI: Novi župnici u Gorici, Tihaljini, bez promjena u Ružićima...

 

Fra Miljenko Šteko razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Fra Marinko Šakota razriješen je službe župnika župe sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

Fra Zvonimir Pavičić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju i imenovan župnikom iste župe.

Fra Dario Dodig razriješen je službe župnog vikara i imenovan župnikom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Iko Skoko razriješen je službe župnog vikara župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan župnim vikarom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Petar Ljubičić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Paškala u Vitini i imenovan župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Mladen Herceg razriješen je službe župnog vikara župe sv. Jakova apostola st. u Međugorju i imenovan župnim vikarom župe sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Ivan Landeka ml. razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Dario Galić razriješen je službe župnog vikara župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Drinovcima.

Fra Marin Karačić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnikom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Gorici.

Fra Goran Ćorluka razriješen je službe upravitelja župe sv. Ilije proroka u Veljacima i imenovan župnim vikarom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Gorici.

Fra Ante Kurtović razriješen je službe župnika u župi sv. Ane u Ljutom Docu i imenovan župnikom u župi sv. Marka u Klobuku.

Fra Ljubo Kurtović razriješen je službe župnika župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnikom župe Bezgrješnog začeća BDM u Tihaljini.

Fra Željko Grubišić razriješen je službe župnika župe sv. Paškala u Vitini i imenovan župnikom župe sv. Ilije proroka u Veljacima.

Fra Branimir Musa razriješen je službe župnika župe Bezgrješnog začeća BDM u Tihaljini i imenovan župnim vikarom u župi sv. Ilije proroka u Veljacima.

Fra Stanko Mabić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnikom u župi sv. Paškala u Vitini.

Fra Ivan Boras razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ilije proroka u Veljacima i imenovan župnim vikarom župe sv. Paškala u Vitini.

Fra Drago Vujević imenovan je župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu.

Fra Danko Perutina razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan župnikom iste župe.

Fra Svetozar Kraljević imenovan je župnim vikarom u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Fra Robert Jolić razriješen je službe župnog upravitelja župe sv. Marka u Klobuku i imenovan župnim vikarom u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Fra Velimir Bagavac razriješen je službe župnoga vikara u župi sv. Mihovila arkanđela u Drinovcima i imenovan župnikom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.

Fra Tomislav Sablje razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.

Fra Stjepan Neimarević imenovan je župnik vikarom u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu.

Fra Ivan Marić razriješen je službe župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnikom iste župe.

Fra Vlatko Soldo razriješen je službe župnika župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu i imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Fra Ignacije Alerić razriješen je službe župnika sv. Franje asiško u Rasnu i imenovan župnikom župe sv. Ane u Ljutom Docu.

Fra Petar Drmić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Franje Asiškog u Bukovici i imenovan župnikom župe sv. Franje u Posuškom Gracu.

Fra Valentin Vukoja razriješen je službe župnika župe sv. Franje Asiškog u Posuškom Gracu i imenovan župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Rakitnu.

Fra Stipe Biško razriješen je službe župnika u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu i imenovan župnikom župe sv. Franje Asiškog u Rasnu.

Fra Hrvoje Miletić razriješen je službe župnika župe sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu i imenovan župnikom župe sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

Fra Bože Milić razriješen je službe župnika župe sv. Petra i Pavla u Mostaru i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

Fra Stjepan Martinović razriješen je službe župnika župe Presvetog Srca Isusova u Kongori i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

Fra Vinko Kurevija razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Seonici i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

Fra Nikola Jurišić razriješen je službe župnog vikara župe sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

Fra Stipe Marković razriješen je službe župnika župe sv. Stjepana prvomučenika u Gorici i imenovan župnikom župe sv. Franje Asiškog u Bukovici.

Fra Jozo Radoš razriješen je službe župnog upravitelja župe sv. Ivana Kristitelja u Roškom Polju i imenovan župnim vikarom u župi sv. Franje Asiškog u Bukovici.

Fra Mario Ostojić razriješen je službe župnog vikara župe sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu i imenovan župnikom župe Presvetog Srca Isusova u Kongori.

Fra Mladen Rozić razriješen je službe župnika župe sv. Franje Asiškog u Bukovici i imenovan župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Roškom Polju.

Fra Sretan Ćurčić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Seonici.

Fra Jure Barišić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Stjepana prvomučenika u Čerinu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

Fra Franjo Markić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskog na Humcu.

Fra Franjo Ćorić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Fra Ivan Slišković, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Krista Kralja u Čitluku.

Fra Ivan Hrkać, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

Fra Slaven Brekalo razriješen je službe župnog upravitelja župe sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

Fra Stipe Rotim razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu.

Fra Goran Azinović razriješen je službe župnog vikara u župi Krista Kralja u Čitluku.

Fra Renato Galić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Jakova apostola st. u Međugorju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Herceg Bosna12.07.2022 15:21 sati
  Trebao Jelić ići u Goricu. Prijetilo se i svašta je bilo da se to ne dopusti. Da se smiri Goričane poslali im dvojicu, jednog Gruđanina koji je morao potpisat protiv Gruda da uopće postane fratar i fra Marina koji bi trebao okupljati. Sada je samo pitanje vremena kad će dijacezanski svećenici početi preuzimanje Ružića. O tome se vodila rasprava još prije sto godina samo vremena nisu bila pogodna za takvo nešto. Plan je bio u kombinaciji s Grudama to napraviti pa su Gruđani pružili neviđen otpor. Sada kada nema više starih Ružićana koji su bili spremni ginuti za župu ona ona bi mogla pasti bez ispaljenog metka. Šta je tu je moji Ružićani. Kad su vam prvi put počeli slati 'slabe' fratre morali ste reagirati. Samo ima nešto u svemu ovom pozitivno. Ima još fratara koji razmišljaju kao grudski, čapljinski, mostarski i znaju da onda kad nestane franjevaca neće više biti ni Hrvata ni Hercegovine i oni će biti spremni stati uz vas. Ne boj se stado malo! I pokažite zube jednom jer svi ovi mlitavi fratri su instalirani da padne Hercegovina, jer ovdje se čuva Katolička vjera ili ako hoćete po europski: Ovdje se brani Europa, ovo je srce Europe, ovo je posljednji bedem obrane!
 • Obična12.07.2022 14:06 sati
  Fra Stanko je franjevac u pravom smislu riječi,odan samo Bogu,uvijek je tu za svakoga kome treba,spreman pomoći kako god moze,fra Bernad pokojni najbolji fratar koji je ikad bio na ovim prostorima,davao i pomagao sirotinji uvijek,nije tražio ništa... Pokoj vječni grudskim fratrima,uvijek su u našim srcima!
 • Za goričanina12.07.2022 14:02 sati
  U Ružiće sigurno dolazi don. Samo malo na podmukao način i ako to većina znaju samo veliki šute dok se sad ovo malo smiri
 • Ružićanin12.07.2022 10:22 sati
  Zumrašu svaka čast grudskom narodu ali da su se samo vaše pare gledale nikad je ne bi imali ovakvu. Od Hrvatske do Njemačke, od fratara do patera... više su investirali u godinu nego narod u 10 godina... neka vama fra Stanka dok vam je njega nešto će se i radit.
 • lp12.07.2022 00:22 sati
  Ružićima se namjerno ovo radi proteklih desetljeća. Priprema ih se za popa. Davno dogovoreno.
 • Vjernik11.07.2022 17:41 sati
  Nista ne komentirajte samo slusajte mi smo ovce neka nas pastiri cuvaju amen
 • Za Grude11.07.2022 17:24 sati
  Okani se ti Ružićana drži se svoje župe... Pometi ispred svog praga pa dalje komentiraj.....
 • Grude11.07.2022 16:57 sati
  Ružićani neka vam je dragi Bog na pomoći.
 • Zumra oper11.07.2022 16:35 sati
  Nije fra Stanko izgradio crkvu nego narod. Ljubim te u razdiljak.
 • Anonimus11.07.2022 16:15 sati
  Svecenike koji grade crkve i okupljaju vjernike treba poslati u zupe gdje to treba izgraditi i narod vratiti u crkvu a ne drzati ih gdje su to vec napravili.
 • Goricanin11.07.2022 15:56 sati
  Kako su nas se biskup i provincijal prepali.Mislili nam poslat Jelica iz Ruzica i mi digli glas i oni nam poslase novog.Eto kako se narod ne smije poslusat.
 • za zumru11.07.2022 15:50 sati
  Kad svi fratri u Hercegovini imadnu rezultate ko fra Stanko i kad izgrade Crkvu ovakvu neka se jave. To što tebi smrdljivi ovčaru smeta fra Stanko nije razlog da ga svrstavaš uz općinare.
 • Zumra11.07.2022 15:40 sati
  Nas fra Stanko bi moga postat sef,ma sefuje on skupa s opcinom zato nam se ovako i pise. Blejite ovcee moje
 • Centar11.07.2022 15:30 sati
  Lipo se izražavajte o našem župniku... Provincijal ne smi pisnut jer zna da bi mu fra Stanko uskoro moga postat šef ako se odluči pokorit Paliću koji ga zove u svoje odaje da mu postane biskupski vikar samo što neće naš fra Stanko jer se samo BOGU pokorava! Možda su i ovo neki znakovi i pozivi, ruka pomirenja je pružena iz Gruda! P.S. Ćorluka glavni u Gorici! Zanimljiv znak! Nekad su gorički fratri, rođeni u Gorici bili najžešći borci za franjevaštvo i za franjevačke Grude!
 • Istina 11.07.2022 15:24 sati
  A o Stankeli i ekipi ništa još? Čak je bila priča da će novi provincijal doći na razgovore kod kažnjenih fratara al izgleda ništa od toga😔
 • Ero11.07.2022 15:21 sati
  Davno sam shvatio da u hercegovačkoj crkvi nema puno ljudstva. Onih dobrih fratara nestaje, karijerista sve više ostaje. Samo da će dotaknut dno da ovako fra Iku Skoku pomnože s nulom i sklone ga od Dompesa jedinog projekta u Hercegovini kojeg su fratri odradili proteklih godina, ako se izuzme fratre graditelje u mučeničkim župama, stvarno ovo nisam očekivao. Tuga.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO