Euro je na najnižoj razini u povijesti!

Datum objave: 07.07.2022   Broj čitanja: 3782
Euro je ovog tjedna nastavio pad u odnosu na dolar te je pao na najniži nivo u posljednjih 20 godina i približio se paritetu s dolarom, trgujući i ispod 1.02 dolara za 1 euro.
Euro je na najnižoj razini u povijesti!


U srijedu navečer eurom se trgovalo 1.0165 dolara, prije nego se u četvrtak ujutro oporavio na malo više od 1.02 dolara.

Zajednička valuta Eurozone je u konstantnom padu jer su se povećali strahovi od moguće recesije zbog energetske nesigurnosti i prijetnje da Rusija dodatno ograniči isporuke plina u Europsku uniju.

Izgledi ekonomskog usporavanja u Europi bacaju sumnju na to hoće li Europska središnja banka moći dovoljno pooštriti monetarnu politiku da ograniči rekordnu inflaciju.

Deutsche bank je istakla da su problemi Europe veći od moguće nestašice plina istaknuvši francuske probleme s proizvodnjom električne energije.

Ekonomski analitičar George Saravelos sugerirao je da bi pad mogao biti i još ekstremniji jer američko gospodarstvo ulazi u tehničku recesiju što će dodatno produbiti pritisak na razmjenu eura i dolara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO