Nastavljeno 'šminkanje' u Hercegovini: Imenovanja, razmještaji, razrješenja... i neprimjenjiva rečenica: Ipak se kreće

Datum objave: 03.07.2022   Broj čitanja: 4424
Nakon što je u srpnju prošle godine napravio razmještaje, razrješenja i imenovanja dijacezanskih svećenika, u narodu prihvaćenih kao popovi, u Hercegovini Petar Palić isto čini i ove godine.
Nastavljeno 'šminkanje' u Hercegovini: Imenovanja, razmještaji, razrješenja... i neprimjenjiva rečenica: Ipak se kreće


Zanimljivost je da je nakon mnogo godina radikalnog rukovođenja Crkvom na kamenu, kako tiskovine tako i portala koji je prenosio sve i svašta, a poseban trn u oku bile su mu mučeničke župe, s mjesta glavnog urednika razriješen don Božo Goluža, te se njega šalje za župnika u Buhovu.

Još donedavno na portalu Crkve na kamenu bilo je više vijesti o aktivnostima bivšeg biskupa Ratka Perića negoli novog Petra Palića, što možda i dovoljno govori o odnosu snaga u biskupiji i nemogućnosti da se išta pokrene u rješavanju brojnih slučajeva. Novi glavni urednik bit će don Ivan Turudić.

Palić je nastavio i s aktivnostima u župama s tendencijom uzurpiranja i otmice, od Mostara do Čapljine, gdje je imenovao duhovne pomoćnike, i to svećenike u poznim godinama, dok ovog puta nije donosio odluke vezane za župu Grude, u kojoj hercegovački biskupi s ciljem otmice već desetljećima rovare na najružnije moguće načine protiv fratara i naroda, a čemu se ne vidi kraja.

Don Ante Jukić je također razriješen službe biskupova tajnika, ali je i imenovan bolničkim kapelanom u Mostaru te ravnateljem svećeničkog doma u Mostaru, što je očit znak da i dalje neće živjeti u Crnču za kojeg će, kako se navodi, nastaviti pastoralno skrbiti.

Sve u svemu, "na zapadu ništa novo", ili u biskupiji ništa novo. Konkretnih pomaka da se završe davno započeti ratovi nema ni pod ravnanjem Petra Palića koji jedini ima stvarnu moć to učiniti. Ali, moć je nezgodna stvar. Još otkad su dijecezanci maknuli franjevce s čela biskupije, još od dolaska Petra Čule koriste moć i da uzurpiraju župe u kojima nikakvog udjela nemaju. Imovina župa koje se žele uzurpirati, a zbog kojih su brojni franjevci ušutkani, očito je iznad dobrobiti ovdašnjeg naroda u Hercegovini.

Jedna od najpoznatijih rečenica u povijesti, Ipak se kreće, u Hercegovini se prema svemu što vidimo, teško može primijeniti... većina vidljivih promjena zasad je samo šminkanje stanja.


Grude.com

Nastavljeno 'šminkanje' u Hercegovini: Imenovanja, razmještaji, razrješenja... i neprimjenjiva rečenica: Ipak se kreće
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ..... 03.07.2022 21:56 sati
    Pogledaj Isuse dragi ovaj svoj narod
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO