Politička veteranka ima priliku života... Borjani Krišto protiv Komšića najveća prednost fajt Bakira i Denisa

Datum objave: 01.07.2022   Broj čitanja: 1226
Godine 2010. Željko Komšić osvojio je čak 337 tisuća glasova i Borjana Krišto sa 109 tisuća glasova nije mu, realno, mogla ništa, pa i da je kompletan hrvatski narod, iznad 18 godina i s pravom glasa, za nju glasovao.
Politička veteranka ima priliku života... Borjani Krišto protiv Komšića najveća prednost fajt Bakira i Denisa


Komšić je već tada bio dobar komad budale koji drugi put uzurpira hrvatsku poziciju bošnjačkim glasovima, no ono što je nakon toga radio spada u anale. Rušio je SDP koji ga je stvorio, stvarao DF, glorificirao politiku Bakira Izetbegovića, odužujući mu se jer je prelijevao glasove njemu, i tako dalje.

Epska bitka vodila se 2018., kada su se susreli Željko Komšić i Dragan Čović. Komšić je osvojio 225.500 bošnjačkih glasova, a Čović 154.819 hrvatskih glasova. Uz Čovića, Diana Zelenika uzela je 25.890 glasova, Boriša Falatar 16.036 glasova i Jerko Lijanović 6.099 glasova. Da uzmemo u obzir i da su sve to hrvatski glasovi, a nisu jer je za Borišu glasovalo uglavnom bošnjačko biračko tijelo, Čović bi dogurao do 201 tisuće glasova i opet ne bi mogao vratiti uzurpiranu hrvatsku poziciju.

Za prvog Bošnjaka, ako izuzmemo njihovog rekordera po broju glasova Komšića, borili su se Džaferović, Bećirović, Radončić, Hadžikadić, Šepić i Jerlagić. Džaferović je osvojio 212 tisuća glasova, a Denis Bećirović 194 tisuće glasova. Zašto je to važno? Zato što ovog puta na megdan izlaze Bakir Izetbegović i Denis Bećirović.

Kompletna bošnjačka desnica ujedinila se oko Izetbegovića, a kompletna ljevica i tzv. građani oko Bećirovića. Izetbegović je egoističan tip i ako je u slučaju Komšića mogao motivirati "džamiju" da glasuje za Komšića, u ovom slučaju ipak neće puno riskirati jer bi bio ozbiljan udarac na njegov ego kada bi ga porazio Bećirović, a to se lako može dogoditi jer Radončić koji je imao 75 tisuća glasova na prošlim izborima već je dao podršku Bećiroviću. Ako se uzme u obzir i da se Hadžikadić koji je tada imao 58 i pol tisuća glasova planira povući zbog Bećirovića, a već je najavio članstvo, te uzmimo u obzir Nezavisni blok i Stranku za BiH koje su također imale svoje članove i sada podržavaju Bećirovića, dolazimo do brojke od skoro 370 tisuća glasova za Bećirovića. Jasno je, Bakir Izetbegović po svemu gledajući odavno nije bio u težoj situaciji i to građanske opcije osjete.

Stoga, ako se uspije mobilizirati hrvatsko biračko tijelo, kao što se učinilo u slučaju prije 4 godine kada je hrvatski kandidat imao najviše glasova u povijesti i srušio ga je bošnjački inženjering, a ovog puta nema nijednog kandidata Devedesetke kao u protekla dva izborna ciklusa, mogla bi Borjana Krišto konačno pobijediti za Predsjedništvo BiH. Naravno, ako Bakir i Denis mobiliziraju svoje za sebe, a ne za Komšića kako su ih naučili.

Politička veteranka ima priliku života, ali je vrijeme da se i ona konačno približi hrvatskom čovjeku u BiH. Oni koji prate politiku tvrde da nema jače u predlaganju zakonskih rješenja i usklađivanju s najvišim, europskim normama. Međutim, zakoni u BiH se ne poštivaju i ostaju puno puta mrtvo slovo na papiru. Također su i nakaradni jer je zbog njih Borjani skočila plaća za još 500 KM proteklih dana. I to je ono što treba mijenjati. Hoće li to Borjana Krišto moći, ili htjeti zbog nekih svojih stranačkih kolega, ne možemo tvrditi, međutim da bi u Predsjedništvu bila dobar borac za Hrvate u BiH i promjenu izbornog zakona da konačno možemo birati koga hoćemo, a ne samo Borjanu i slične, sigurno bi. A realno, nećemo biti prosti, ali i kandidaturom za Predsjedništvo Borjana je pokazala da ima neke stvari kakve nemaju neke njene muške kolege kojima se također nudilo da krenu u utrku za Predsjedništvo, ali su odustali...


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO