SPUŠTA SE NOVA ŽELJEZNA ZAVJESA: NATO protiv Rusije i Kine!

Datum objave: 30.06.2022   Broj čitanja: 2080
Službeni Peking reagirao je na novi strateški koncept NATO-a, u kojem se ističe kako "Rusija i Kina koriste poluge ekonomskog pritiska, prisile i hibridnih pristupa kako bi ojačale svoje interese u regiji."
SPUŠTA SE NOVA ŽELJEZNA ZAVJESA: NATO protiv Rusije i Kine!

 

Peking je novu strategiju NATO-a nazvao neodgovornom.

Kineski šef diplomacije Zhao Lijian rekao je da "takozvani NATO-ov dokument novog strateškog koncepta zanemaruje činjenice".

Lijian je rekao da nova strategija "pogrešno definira Kinu kao zemlju koja predstavlja strateški izazov" te "pogrešno interpretira kinesku vanjsku politiku".

Dodao je kako je nova strategija NATO-a "neodgovorna, potiče konflikte te je puna hladnoratovskog razmišljanja i ideoloških predrasuda".

Ranije ovog tjedna Kina je, podsjetimo, kritizirala zapadno naoružavanje Ukrajine.


Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov poručio je da je summit NATO saveza u Madridu još jednom pokazao da zemlje članice očekuju bezuvjetnu poslušnost i da se spušta nova željezna zavjesa, prenosi ruska prorežimska agencija TASS. Lavrov je prozvao SAD.


Ministar vanjskih poslova Rusije istaknuo je da SAD trpi negativne učinke sankcija, ali smatra da Europa trpi puno više. Lavrov kaže da SAD želi oslabiti i Rusiju i EU. "EU je konkurencija SAD-u", rekao je, prenosi TASS.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO