Nije dovoljna samo voda, evo što piti tijekom velikih vrućina

Datum objave: 27.06.2022   Broj čitanja: 3093
Liječnica Hitne medicine Dejana Martinić za N1 je objasnila kako se zaštiti tijekom toplinskog vala. Navodi da je zbog vrućina danas zabilježen povećan broj intervencija.
Nije dovoljna samo voda, evo što piti tijekom velikih vrućina

 

“U popodnevnim satima je povećan broj intervencija, oko 10 posto je veći nego prethodnih dana”, kazala je. Navela je i koji se problemi najčešće javljaju.

 

“Imali smo nekoliko interevencija na grobljima. Nažalost, neki građani nisu slušali naše preporuke pa nisu u adekvatno vrijeme izlazili iz kuće nego oko 14-15 sati.

 

Određeni drugi broj intervencija bio je prilikom izlaska iz trgovačkih centara gdje su klima-uređaji jako spustili temperature i naravno, izlaskom na ove velike vrućine vani su doživjeli gubitke svijesti, vrtoglavice, glavobolje i građanima je pozlilo”, objasnila je dr. Martinić.

 

Preporučuje da se više od sedam stupnjeva ne bi smjela spustiti temperature klima uređaja bez obzira gdje se nalazili. Dr. Martinić je pojasnila na što građani trebaju obratiti pažnju tijekom ovih ljetnih mjeseci.

 

“Treba jesti dovoljnu količinu voća i povrća i bitno je piti, stalno treba uzimati tekućinu.

 

Nije dovoljna samo voda, važni su i oni izotonički napici koji u sebi imaju minerale i elektrolite koje gubimo znojenjem”, pojasnila je.

 

Dodaje da kavu treba smanjiti na najmanju mjeru i uz to treba piti izotonička pića.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO