Hercegovina postaje destinacija za digitalne nomade

Datum objave: 22.06.2022   Broj čitanja: 724
Projekt "RECOOPER" od travnja ove godine zajednički implementiraju Gospodarska komora FBiH i TP Intera iz Mostara.
Hercegovina postaje destinacija za digitalne nomade

 

Privlačenje digitalnih nomada u Hercegovinu, pojedinaca koji za svoje poslovne aktivnosti koriste najmodernije tehnologije i nisu nužno vezani za jednu lokaciju, jedna je od glavnih aktivnosti koje će se u okviru projekta "RECOOPER" provoditi s ciljem oporavka turističkog sektora u BiH.

 

Ovaj projekt sufinanciraju Europska unija (EU) i vlada SR Njemačke kroz projekt EU4BusinessRecovery, priopćeno je iz Tehnološkog parka Intera.

 

Turistički i ekonomski potencijal koji leži u digitalnim nomadima kao ciljnoj skupini prepoznale su brojne zemlje svijeta, a u posljednjih nekoliko godina i zemlje zapadnog Balkana gdje ni BiH nije izuzetak.

 

 

Geografska pozicija, niski troškovi života, sigurnost, zajednica, prirodne ljepote, kulturna baština, gastronomija i različiti sadržaji samo su neke od karakteristika Hercegovine u kojima digitalni nomadi već neko vrijeme pronalaze razlog za posjetu i boravak.

 

Projekt "RECOOPER" od travnja ove godine zajednički implementiraju Gospodarska komora FBiH i TP Intera iz Mostara.

 

Kroz niz aktivnosti projekt će doprinijeti jačanju kapaciteta turističkih operatera i brendiranju Hercegovine kao destinacije za digitalne nomade.

 

Kroz prve aktivnosti projekta, 20 mikro, malih i srednjih poduzeća koja pružaju usluge smještaja, ugostiteljstva, prijevoza, turističkih obilazaka, rekreativnih aktivnosti i drugih, imat će priliku pohađati radionice na kojima će se upoznati s potrebama digitalnih nomada, ali i učiti o digitalnom marketingu, copywritingu, brandingu i prodaji. Oni će s ekspertima raditi i na akcijskom planu na osnovu kojeg će moći prilagoditi svoje usluge potrebama ciljne skupine.

 

 

U okviru projekta razvit će se i web platforma, kao središnja točka na kojoj će digitalni nomadi moći pronaći sve informacije potrebne za njihov boravak, a preko nje će 20 turističkih operatera moći i predstaviti svoje usluge.

 

Uz brendiranje Hercegovine kao destinacije za digitalne nomade uz slogan "Work'n'Sunshine", projekt će kroz jednomjesečni pilot program ugostiti pojedince iz ove kategorije i predstaviti im potencijal regije te dodatno ojačati kapacitete uključenih operatera, ali i generalno unaprijediti turističku ponudu i poslovno okruženje u Hercegovini.

 

EU4BusinessRecovery je projekt EU-a koji pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

 

Vrijedan je 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju EU (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP od siječnja 2021. do lipnja 2023. godine.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO