FOTO: Održana Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH

Datum objave: 20.06.2022   Broj čitanja: 736
U Mostaru je ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače održana je Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH, u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH) i Hrvatske kulturne zajednice u FBiH (HKZ u FBIH).
FOTO: Održana Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH


Program je počeo mimohodom KUD-ova kroz Mostar. Nastupili su HKUD Goranci Mostar, KUD Tribanj Livno, HKUD Rodoč Mostar, HKUD Vrisak Posušje, HKUD Zora Struge-Gorica Čapljina, HKUD Sveti Ante Cim Mostar, KUD Mokro Široki Brijeg, a u revijalnom dijelu programa KUD Bijelo Polje Potoci - Mostar i FKU Primorska Lijera Ston iz Hrvatske.

Smotra je bila ocjenjivačkog karaktera i među najkvalitetnijim izvođačima organizatori su birali društva iz BiH za sudionike na drugim smotrama folklora i to za Vinkovačke jeseni, Brodsko kolo, Đakovački vezovi, Na Neretvu misečina pala te Državnu smotru Hrvatskog sabora kulture.

Članovi Ocjenjivačkog povjerenstva bili su su istaknuti etnolozi, etnokoreolozi i etnomuzikolozi iz BiH i Hrvatske kao što su etnokoreolog Vidoslav Bagur, etnolog Andrija Ivančar, te profesorica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu Tamara Karača Beljak.


Pogledajte fotogaleriju klikom na link: Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH 2022.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO