Bitcoin pao ispod 20.000 dolara

Datum objave: 18.06.2022   Broj čitanja: 4833
Pad bitcoina prati i ether, druga najveća kriptovaluta.
Bitcoin pao ispod 20.000 dolara

 

Cijena bitcoina pala je ispod 20.000 dolara prvi put od prosinca 2020. godine. Najvrjednija kriptovaluta nastavlja sa slobodnim padom u jeku financijske krize uzrokovane inflacijom i ratom u Ukrajini. Bitcoin je pao za više od devet posto i rano jutros dosegao 18.700 dolara. Bio je to rekordni 12. dan u nizu u minusu, piše Bloomberg.

 

Pad bitcoina prati i ether, druga najveća kriptovaluta. Ether je probio 1000 dolara i pao za gotovo 11 posto, na 975 dolara. To mu je najniža razina od siječnja 2021.

 

"Iako bolno, povlačenje investitora iz sektora kriptovaluta vjerojatno je zdravo jer prebacuju fokus na projekte s jasnim planovima za novčane tokove i profitabilnost nasuprot čistom rastu prihoda", komentirao je Alkesh Shah, voditelj strategije za kripto i digitalnu imovinu u Bank of America.

 

Loše vijesti i visoke kamatne stope naštetile su najrizičnijoj imovini, poput kriptovaluta, pridonoseći padu bitcoina za otprilike 70 posto s rekordne razine u studenom. FED je podigao glavne kamatne stope 15. lipnja za tri četvrtine postotnog boda, što je najoštrija reakcija od 1994., a središnji bankari signalizirali su da će kamate nastaviti agresivno rasti ove godine u borbi protiv inflacije, prenosi Index

 

Kolaps Terre, zatvaranje Celsiusa...

Još veća panika u kriptosvijetu nastala je nakon kolapsa blockchaina Terra proteklog mjeseca, a stanje se dodatno pogoršalo ovog tjedna nakon odluke kriptobanke Celsius da zaustavi sve aktivnosti. Velike gubitke pretrpio je i kripto hedge fond Three Arrows Capital i rekao da razmatra prodaju imovine, dok je drugi zajmodavac Babel Finance krenuo Celsiusovim stopama i jučer zamrznuo sve aktivnosti. 

 

Čak su i dugogodišnji vlasnici koji su dosad izbjegavali prodaju izloženi pritisku, smatra istraživač Glassnode. "Sve veći strahovi od recesije onemogućuju apetit za rizičnom imovinom i zbog toga trgovci kriptovalutama ostaju oprezni u kupnji bitcoina na ovim niskim cijenama", rekao je Edward Moya, viši tržišni analitičar u Oandi. "Vijesti su proteklih dana bile užasne za kriptovalute."

 

Altcoini nisu bili iznimka pa su i oni najpoznatiji, cardano, solana, dogecoin i polkadot, zabilježili dnevne padove između sedam i deset posto.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO