'Odlazim u Njemačku, povući ću cijelu obitelj i nikad se više vratiti u BiH'

Datum objave: 17.06.2022   Broj čitanja: 3823
Tešnjak Emrah Rahmanović koji je, primoran u potrazi za boljim životom sebe i svoje obitelji, napustio Bosnu i Hercegovinu i odlučio otići u Njemačku javio se za portal "Avaza" iz autobusa za Hamburg.
'Odlazim u Njemačku, povući ću cijelu obitelj i nikad se više vratiti u BiH'


Nekoliko kilometara uoči ulaska u grad u kojem ga očekuje novi život.

On je jučer krenuo za Njemačku, a sa sobom je ponio dva kofera u kojima je, kako je rekao, stao cijeli život. Rahmanović je razočaran kako se država ponaša prema bh. građanima. Ne samo da ne pomažu, već odmažu svakome tko išta pokuša napraviti u pokušaju osiguravanja svoje egzistencije i iole normalnog života. Život koji ne znači preživljavanje.

- Ja sam ovdje radio za sebe tri godine, držao mobil studio, ali nema, ne može se to. Situacija u našoj državi se zna. Ne dozvoljava ti da ideš naprijed. Umjesto naprijed, guraju me nazad - rekao je za portal "Avaza" ogorčeni Rahmanović.

Svakom je teško napustiti domovinu i otisnuti se u nepoznato, ali Rahmanoviću je bilo još teže jer je morao ostaviti ženu s kojom je u braku pet godina i svoje dvoje male djece. Ima kćer od četiri godine i dječaka od devet mjeseci.

 

U Hamburgu će imati rođaka uz sebe.

- On ima svoju tvrtku tamo, pa sam od njega dobio smještaj i posao. Dobio sam vizu na više od 90 dana, tu ću raditi i pokušati se smjestiti i osigurati se. Moji će za mnom kroz desetak mjeseci. Cilj mi je da njih prebacim nakon što se ja smjestim i osiguram - istaknuo je Rahmanović.

Oni za tri - četiri mjeseca mogu doći turistički, ali bi se nakon tri mjeseca morali vratiti u BiH. Rahmanović planira živjeti u Njemačkoj i tako i njih prebaciti sa sobom.

Na pitanje želi li se ikada vratiti u Bosnu i Hercegovinu, Rahmanović je kao iz topa ispalio "Ne, nikada".

- Ne vraćam se više nikada u Bosnu i Hercegovinu. Htio sam ići avionom, ali sam bio ograničen zbog kofera, pa sam se odlučio ići autobusom - poručio je Rahmanović za portal "Avaza".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • miki17.06.2022 15:54 sati
    U Rusiju okreni - tamo je sad dobro, a nije vrlo ni gužva
  • Kondza17.06.2022 10:55 sati
    Neka tije Bog u pomoći
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO