Predsjednik FBiH Marinko Čavara štitio je Daytonski sporazum, sankcije isforsirane

Datum objave: 07.06.2022   Broj čitanja: 2485
Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma.
Predsjednik FBiH Marinko Čavara štitio je Daytonski sporazum, sankcije isforsirane

 

HDZ BiH kao politička stranka uvijek je predvodila u zaštiti Daytonskog mirovnog sporazuma, Ustava i svih temelja BiH. Stoga izražavamo neshvaćanje objavljenih sankcija od strane SAD-a predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, osobito zbog navedenih razloga, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 

"Ako je išta trebao dobiti, kao politički dužnosnik i predsjednik Federacije BiH, onda je to zahvala za očuvanje Daytonskog mirovnog sporazuma. Ističemo, jasno i nedvosmisleno, da djelovanje predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare nisu nikada imali naznake ugroze Daytona, a kao najjača politička stranka koja zastupa legitimnu volju hrvatskog naroda stojimo iza svih političkih odluka, osobito nepristajanja na kršene Ustava i zakonskih propisa.

 

Navedene sankcije očigledno su produkt nastojanja bošnjačkih radikalnih unitarista koji međunarodnim dužnosnicima prenose jednostrane stavove i sliku unutarnjih problema u BiH. Žao nam je jer su ove sankcije isforsirane upravo zbog prenesenih stavova jedne politike u BiH", navode iz HDZ-a BiH.

 

Dodaje se kako HDZ BiH neće posustati u obrani temelja naše domovine i njenoj izgradnji u duhu Daytona putem euroatlanskih integracija.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO