Milica Latinović primjer za sve policajce

Datum objave: 03.06.2022   Broj čitanja: 1355
U konkretnom slučaju radilo se o policajcima koji su od vozača uzimali novac do te mjere da se nisu ni obazirali na zakon..
Milica Latinović primjer za sve policajce

 

Hrabrost policajke iz Bosanskog Petrovca sve je oduševila. Hrabra policijska službenica, Milica Latinović iz Bosanskog Petrovca, odigrala je glavnu ulogu u rasvjetljavanju jednog od najvećih lanaca korupcije u policiji u BiH, piše Lola.

 

 

Iako je riskirala život zbog pravde i istine te se izložila neuobičajenim pritiscima korumpiranih šefova, Latinović se, kako doznaje Srpskainfo, nikada nije ustručavala prihvatiti uloge doušnika i pomoći u rasvjetljavanju koruptivnih radnji svojih bivših kolega.

 

Hrabrost policajke iz Bosanskog Petrovca sve je oduševila. O razmjerima korupcije u MUP-u Unsko-sanske županije dovoljno govori i činjenica da je optužnica potvrđena ne samo protiv policijskih službenika, već i protiv korumpiranih policijskih zapovjednika, koji su čuvali leđa. Nakon što je svakodnevno dokumentirala nečasne radnje svojih kolega, odnosno uzimanja novca kao mita od vozača, ali i drugih nesavjesnih vozača koji bi počinili prometni prekršaj, što im je uz odgovarajuću novčanu odštetu oprošteno Milica je ostala u policijskoj postaji u Bosanskom Petrovcu i o svemu obavještavala tužitelja Adnana Tulića zaduženog za cjelokupnu istragu.

 

– Možemo slobodno reći da je ovo najsvjetliji primjer u cijeloj BiH kako se i na koji način, timski, od strane policije i tužiteljstva, može rasvijetliti korupcija. O korupciji svi znaju sve, ali sasvim je druga priča kada se to dokaže na sudu. U konkretnom slučaju radilo se o policajcima koji su od vozača uzimali novac do te mjere da se nisu ni obazirali na zakon, jer su bili uvjereni da im korumpirani zapovjednici čuvaju leđa – rekao je izvor za Srpskainfo. Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv dva policijska službenika.

 

Od kad je razotkrila kriminalne radnje kolega, policajka je, navodno, izložena pritiscima. Kako piše Lola, iz Uprave policije MUP Unsko- sanske županije, nisu dobili odgovore o tome hoće li hrabra policajka Milica Latinović biti nagrađena zbog rasvjetljavanja korupcije u redovima policije. Odgovore nisu dobili ni na informacije da Latinović, više nego ikada, trpi pritiske u službi zbog onoga što je učinila. Navodno je službenik zadužen za davanje informacija na godišnjem odmoru.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO