Širokobriješki biznismen kupio Tvornicu duhana Mostar za više od 5 milijuna KM

Datum objave: 27.05.2022   Broj čitanja: 1929
On je kao treći ponuđeni kupac izvršio uplatu novčanih sredstava Općinskom sudu Mostar.
Širokobriješki biznismen kupio Tvornicu duhana Mostar za više od 5 milijuna KM

 

Vlasnik širokobriješke firme Mikra-Matic za pet milijuna i 10 tisuća KM, u petak je službeno kupio Tvornicu duhana Mostar i okončao dugogodišnju trakavicu oko prodaje bivšeg hercegovačkog giganta, piše Klix.ba.

 

On je kao treći ponuđeni kupac izvršio uplatu novčanih sredstava Općinskom sudu Mostar, nakon što su od investicije u najvećem hercegovačkom gradu odustala dva kupca koja su na javnoj dražbi bila ponudila najviše novaca. Najveću ponudu od šest milijuna KM za mostarsku tvornicu duhana je bio ponudio biznismen iz Dubaija Jassim Abdullah Ibrahim Alhuwai, dok je sa ponudom od 5,5 milijuna KM drugi ponuđeni kupac bio vlasnik firme Komochem d.o.o iz Visokog.

 

Nakon što su ova dva investitora iz za sada nepoznatih razloga odustala od kupovine, mostarski sud je fabriku ponudio biznismenu iz Širokog Brijega koji je platio ponuđeni iznos i postao vlasnik nekadašnjeg hercegovačkog giganta.

 

Bivša radnica Aida Kajtaz kaže kako se ova vijest brzinom svjetlosti širi među bivšim radnicima koji godinama čekaju ostvarivanje svojih prava.

 

"Od radosti sam još u šoku i ne zaista mogu da vjerujem da je došao kraj naše dugogodišnje agonije. Konačno ćemo ostvariti svoja prava", kaže Kajtaz za Klix.ba.

 

Podsjetimo, proizvodnja u tvornici koja je s kapacitetima na 20 duluma zemlje radila i u najtežim ratnim vremenima okončana je 2007. godine. Kasnije su uslijedile borbe radnika za svoja prava, ali i opstanak poduzeća u kojem su proveli radni vijek. Iza TDM-a je ostalo 19 milijuna KM duga, od čega 10 potražuje Porezna uprava, a ostalo drugi povjeritelji.

 

Posebno je veliki dug prema 130 bivših radnika. Procijenjena vrijednost kompleksa TDM-a iznosila je čak 21 milijun. No, zbog niza tužbi i dugovanja, nekretnine jednog od četiri najstarija poduzeća u BiH, u kojem Federalna vlada raspolaže sa 67 posto državnog kapitala, trebale su prema posljednjoj odluci Općinskog suda u Mostaru biti prodane za tri milijuna KM. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO