Međugorje je hit destinacija, ponovo svakodnevno stiže tisuće turista

Datum objave: 26.05.2022   Broj čitanja: 1093
Turisti iz brojnih zemlja vraćaju se u sve većem broju u Međugorje, gdje se svakodnevno bilježe dolasci gostiju iz 10 do 15 zemalja svijeta.
Međugorje je hit destinacija, ponovo svakodnevno stiže tisuće turista

 

Time najavljuju dobru turističku sezonu u hercegovačkom gradiću koji je tokom pandemije pretrpio ogromne gubitke.

 

Voditelj ureda Turističke zajednice u Međugorju Željko Vasilj za kaže da Međugorje dnevno posjeti dvije do tri tisuće gostiju iz brojnih zemalja dok se vikendima taj broj znatno povećava, što je vratilo i optimizam turističkim djelatnicima u tom mjestu.

 

"Svaki dan nam dolaze gosti iz 10 do 15 zemalja svijeta, od daleke Amerike do svih europskih zemlja i možemo biti zadovoljni ovim tokom sezone", kaže Vasilj za klix.ba.

 

Međutim, kako naglašava s obzirom na gubitke koje je turizam u Međugorju pretrpio trebat će im duže vremena da počnu bilježiti pozitivne efekte rada, ali i godinu do dvije dana da se vrate na brojeve posjetitelja iz 2019. godine.

 

"Bitno je da ljudi konačno mogu dolaziti bez većih problema, putovati i prelaziti granice, te da nam mogu doći konačno i prekooceanski gosti, tako da već imamo goste iz obje Amerike i Koreje, što je dobar znak da bi ova sezona mogla biti uspješna", kaže Vasilj.

 

Najviše gostiju po njegovim riječima dolazi iz Poljske, Irske, Francuske, Španjolske ali se sve više bilježe i dolasci gostiju iz Italije koji su prije pandemije bili najbrojniji posjetitelji ovog turističkog mjesta.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO