Predsezona u Međugorju zadovoljavajuća

Datum objave: 23.05.2022   Broj čitanja: 979
Međugorje u predsezoni bilježi veći broj gostiju nego 2021. godine, a s odmakom turističke sezone nadaju se i većim brojkama.
Predsezona u Međugorju zadovoljavajuća

 

U Međugorju su relativno zadovoljni predsezonom i brojem gostiju, rekao je u razgvoru za Fenu voditelj Ureda Turističke zajednice (TZ) Međugorje Željko Vasilj.

 

- Za ovaj dio godine zadovoljni smo brojem gostiju. Već od ukršnjih blagana imamo kontinuiran broj gostiju u Međugorju svaki dan. U prosjeku su to gosti iz 10 i 15 stranih zemalja, koji se registriraju u župnom uredu - rekao je Vasilj.

 

Vasilj je izjavio kako trenutačno u Međugorju boravi popriličan broj gostiju iz prekooceanskih zemalja, što im daje nadu da će sezona biti dobra.

 

- Prisutni su gosti iz Sjeverne, Srednje i Južne Amerike pa sve do Južne Koreje, što nam daje još više optimizma da ćemo i s europskim gostima imati bolju sezonu - smatra voditelj TZ u Međugorju.

 

Vasilj navodi kako je u predsezoni važan kontinuiran rast gostiju.

 

- Na dnevnoj bazi imamo kontinuiranu brojku od dvije tisuće turista. Prednjače Poljaci, Irci, Talijani, Španjolci dolaze u većem broju, ima i Amerikanaca. Vikend dani su još bolji jer dođe veliki broj hodočasnika iz Hrvatske, koji onda pojačaju ukupnu brojku - ističe Vasilj.

 

Kako kaže, sezona ide u dobrom smjeru, ali trebat će još vremena da se dostignu brojke iz 2019. godine.

 

- Ova godina će sigurno biti bolja od proteklih. Mi 2020. godinu praktički i ne računamo jer nije bilo ničega. Prošla, 2021. godina, je startala krajem lipnja za samu obljetnicu međugorskih ukazanja i dala je nekog rezultata, ali je to bila trećina u poređenju s 2019. godinom. Vjerujem da će stabilizacijom situacije tržišta biti bolja sezona, ali će to opet biti ispod predpandemijske 2019. godine - misli Vasilj.

 

Poručio je da će trebati izvjesno vrijeme kako bi se dostigle brojke iz 2019., ali vjeruje kako već ove godine ide poboljšanje jer su granice otvorene i ljudi mogu putovati.

 

Vasilj ističe da glavni dio sezone u Međugorju počinje Mladifestom, krajem kolovoza, te se nastavlja kroz rujan i listopad.

 

- Tek očekujemo prave dolaske u Međugorje. S odmakom sezone broj hodočasnika u Međgorju će sigurno rasti - nadodao je Vasilj.

 

Vasilj se osvrnuo i na broj hodočasnika koji dolaze iz ratom pogođene Ukrajine.

 

- Što se tiče Ukrajine, logično je da tu stvar ovisi od događanja u njihovoj zemlji. Čak smo prijatno iznenađeni brojem hodočasnika iz Ukrajine u Međugorju kojih nekada ima po par stotina. Uglavnom su žene i djeca, a većinom dolaze iz zapadnog dijela Ukrajine koji je manje pogođen ratom - rekao je Vasilj.

 

Vasilj tvrdi kako situacija u Ukrajini pretjerano ne utječe na broj dolazaka hodočasnika iz Poljske i ostalih zemalja srednje Europe.

 

- Gosti iz Poljske su tu i čim dođe ljeto oni će pristizati u sve većim brojkama. Tu se situacije neće promijeniti, a očekujemo uobičajen ritam dolazaka i hodočasnika iz zemalja srednje Europe poput Mađarske, Češke, Slovačke - zaključio je Vasilj.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO