Detalji napada u kojem su ranjene dvije osobe

Datum objave: 22.05.2022   Broj čitanja: 1506
U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorišta Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu.
Detalji napada u kojem su ranjene dvije osobe


Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policajaca.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

 
Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

 
Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, priopćio je PUZ.

Dodajmo i da se Torcida jučer nije pojavila na južnoj tribini Maksimira u derbiju Dinama i Hajduka (3:1). Navijači Hajduka bili su ispred stadiona, no Dinamo im je zabranio unošenje transparenata i još nekih navijačkih stadiona. Navijači Hajduka zbog toga su odlučili da neće biti na derbiju.


Foto:Dalmatinski portal, pixsell

Detalji napada u kojem su ranjene dvije osobe
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO