'Rodila sam, vratili su bebu u trbuh i opet ću roditi za 11 tjedana'

Datum objave: 19.05.2022   Broj čitanja: 2135
Nakon što je prije nekoliko dana rodila sina Levija Jamesa, Jaiden Ashlea rodit će ga još jednom, najvjerojatnije u srpnju ove godine.
'Rodila sam, vratili su bebu u trbuh i opet ću roditi za 11 tjedana'


Koliko god to suludo zvučalo, priča je istinita. Naime, radi se o razrađenom planu za spašavanje bebina života.

Kad je ova 23-godišnja trudnica u ožujku imala prenatalni pregled, u 18. tjednu trudnoće, pokazalo se da njezin sin ima spinu bifidu, urođeni defekt koji nepovoljno utječe na leđnu moždinu fetusa tijekom trudnoće i može dovesti do poteškoća u učenju i razvoju, ali i do paralize.

"Bila sam u šoku. Nisam mogla ni govoriti kada nam je doktor to rekao", prisjetila se Ashlea iz Jacksonvillea na Floridi. Prve prognoze bile su da dijete uopće neće imati šanse za kvalitetan život. Nakon drugog i trećeg mišljenja stručnjaka Ashlea je doznala da ipak ima nade za njenog sina: doktori bi mogli izvesti ozbiljnu operaciju njegove kralježnice, nakon čega bi se trudnoća nastavila.

Kako je to moguće?

Prošla je niz liječničkih pretraga jer se radi o invazivnoj operaciji, a zahvat je konačno i službeno odobren za nju i njenog nerođenog sina. Takvi postupci obično koštaju više od 180.000 kuna, ali njenu je operaciju pokrilo osiguranje.

Otprilike šest tjedana nakon zabrinjavajuće dijagnoze Ashlea je otišla pod nož. Liječnici su joj napravili carski rez duž trbuha, probili joj vodenjak i uspješno operirali abnormalnost na kralješku L2 kod bebe. Zatim su je vratili u Ashlein trbuh, zašili je i naredili joj strogo mirovanje dok beba ne bude dovoljno razvijena za pravi porod carskim rezom u 37. tjednu.

Beba je dobila novu šansu

Zahvat je uključivao punu anesteziju i trajao je otprilike šest sati. Ashlea je sad trudna oko 27 tjedana i objavila je da se zdravlje njezine bebe poboljšalo.

"Od operacije liječnici su počeli primjećivati puno više pokreta i svi znakovi malformacije u njegovom mozgu su se povukli", rekla je, dodajući da liječnici sada vjeruju da njezin sin neće imati gotovo nikakvih problema s hodanjem.

Međutim, vjerojatno će se morati podvrgnuti fizikalnoj terapiji od rođenja do najmanje 18. godine. No njegov postoperacijski napredak ipak je obećavajući.

"Udara nogicama", rekla je buduća mama. "Osjećam kako se kreće."

Ashlea je izvorno podijelila svoju priču u viralnom TikTok videu s opisom: "Rodila sam dijete, vratili su ga unutra i rodit ću ga opet za 11 tjedana." Objava je prikupila više od 2.2 milijuna pregleda.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO