Žive najduže na svijetu! Evo što jedu, kakvu vodu piju, na koji način žive...

Datum objave: 13.05.2022   Broj čitanja: 866
Mali kostarikanski otok Nicoya, osim prekrasnih pješčanih plaža i obilja sunčeve svjetlosti, ima i jednu od najvećih koncentracija stogodišnjaka.
Žive najduže na svijetu! Evo što jedu, kakvu vodu piju, na koji način žive...


Mnogo je stvari koje doprinose zdravlju i dugovječnosti stanovnika ovog otoka. Imaju životnu svrhu, drže svoju obitelj blizu, svakodnevno borave na suncu, a njihova voda je poznata po tome što ima izuzetno visoku razinu kalcija.

No i njihov svakodnevni izbor prehrane izdvaja ih od većine svijeta. Jedu puno graha, kukuruza, riže, povrća i voća. Tropsko voće koje svakodnevno grickaju daje im antioksidanse, vitamine i minerale koji pridonose duljem i zdravijem životu, a jedno od najboljih je papaja.

Prema National Geographicu, stabala papaje ima u izobilju u Nicoyi. Zato njegovi stanovnici svakodnevno grickaju njegove plodove. 

Vitamini A, C i E u papaji pomažu u suzbijanju upale. Enzim papain pomaže u probavi i koristi se za ublažavanje zatvora i nadutosti. Papaja sadrži i beta karoten, a jedna studija objavljena u Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention otkrila je da prehrana bogata beta karotenom može pomoći muškarcima u prevenciji raka prostate.

Papaja je bogata i vlaknima, kalijem, vitaminom K i kolinom. Ti hranjivi sastojci i vitamini mogu pomoći u liječenju dijabetesa, smanjenju rizika od raka i srčanih bolesti te u borbi protiv makularne degeneracije povezane sa starenjem.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO