Papin izaslanik južnoafričkim hodočasnicima: Međugorje je mjesto velike milosti

Datum objave: 12.05.2022   Broj čitanja: 612
U Međugorju borave hodočasnici iz Južnoafričke Republike predvođeni nadbiskupom Stephenom Brislinom, piše Radio Mir Međugorje.
Papin izaslanik južnoafričkim hodočasnicima: Međugorje je mjesto velike milosti

 

Tijekom hodočašća sudjeluju u večernjem molitvenom programu, a tu su i posjet Križevcu te Brdu ukazanja, piše Večernji list BiH. Duh mjesta ostao isti U dvorani sv. Ivana Pavla II. imali su i kratko predavanje nadbiskupa Cavallija, apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje.

 

Svi hodočasnici iz ove skupine, osim nadbiskupa Brislina, došli su prvi put u Međugorje pa su imali puno pitanja na koja je mons. Cavalli radosno odgovarao. Zanimala ih je povijest Međugorja, odnos Crkve prema Međugorju… Mons. Cavalli kazao im je kako su došli u mjesto velike milosti.

 

Kako je sam mons. Cavalli istaknuo, došao je u Međugorje prije tri mjeseca te shvatio kako je ovo milosno mjesto. - Mnogi ovdje pronalaze mir, mir koji je potreban svakomu od nas. Mnoge se milosti ovdje događaju, mnogi su ovdje promijenili život i pronašli svoj duhovni poziv - najmanje njih 600. Svakoga dana ovdje se moli krunica, slave se svete mise, klanja se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, časti se Križ Gospodinov… Svakoga dana večernji molitveni program ovdje traje najmanje tri sata - kazao je mons. Cavalli. Objasnio je hodočasnicima kako je prije u Međugorju bilo tek nekoliko kuća te da su se u međuvremenu izgradili brojni hoteli, no da je to sve normalno jer gdje bi onda hodočasnici prespavali, dobili potrebnu hranu i piće, odakle bi ponijeli suvenir....

 

Naglasio je da milost, koja se nalazi u Međugorju, mogu pronaći svi ljudi bez obzira na kulturu iz koje dolaze. Nadbiskup Stephen Brislin kazao je za Radio Mir Međugorje da je došao u Međugorje prvi put nakon 2000. godine, a da je, bez obzira na promijenjeni vanjski izgled mjesta, duh Međugorja ostao isti.

 

Vjera u moć molitve - Predivno je iskustvo doći u Međugorje prvi put nakon 22 godine i vidjeti da je mjesto duhovno procvjetalo u ono što je danas. Ovo mjesto i dalje nastavlja biti mjesto molitve, mjesto koje je promijenilo mnoge živote, što potvrđuje našu vjeru u moć molitve. Ovo je vrijeme duboke vjere i duhovnog iskustva - kazao je nadbiskup Brislin. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO