S vrha Gruda prenosimo svetu misu danas od 18:00 sati

Datum objave: 10.05.2022   Broj čitanja: 1941
Večeras kod zavjetne kapele Svetog Izidora na Cerama bit će služena sveta misa.
S vrha Gruda prenosimo svetu misu danas od 18:00 sati


Svetu misu će od 18.00 sati na svom Facebook profilu prenositi i portal Grude.com, na ovom linku https://www.facebook.com/grudecom/


Svi koji ne mogu nazočiti na mjestu događaja, moći će tako osjetiti dašak prave i nepokolebljive vjere i molitve u svojim domovima, te ispuniti svoju dušu misnom radošću. Mladi, uključite prijenos svojim starijima, a tehnologija danas je omogućila da se ovakvi događaji mogu vidjeti i na računalima i na televizorima, pa možete ih i na taj način uvesti u misno slavlje, a isto tako i vi možete sudjelovati u misama, ako niste u mogućnosti doći do kapelice.

Ove godine obilježava se 85. obljetnica otkad je Sveti Izidor proglašen za zaštitnika Cera, a s najvišeg vrha župe čuva i čitavu svoju općinu Grude i cijelu Hercegovinu. Zavjetnoj kapelici mnogi vjernici hodočaste i iz drugih dijelova općine i šire.


Tajna leži u 1936. godini kada je tadašnjim Ceranima dosta bilo krupe i nevremena. Seljani tada zamoliše fra Gabru Grubišića da im dadne savjet, a on im preporuči da se zavjetuju i naprave kapelicu Svetom Izidoru. A taj svetac i farmer iz Madrida marljivo je radio i sveto živio, trpeći nepravdu u 11. i 12. stoljeću, ali kao vrijedan i pobožan čovjek sve je to podnosio i svoje blago sa siromasima dijelio. Na glasu svetosti zaslužio je vječni život. Kapelica nebeskog zaštitnika Cera čuva Grude i Hercegovinu od 1937. godine. A u svom župničkom stažu, misu kod Izidora 10. svibnja fra Gabro Grubišić nekad i fra Stanko Pavlović danas nikad nisu propustili.


Prošle godine su postavljeni novi stolovi i klupe.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO