Ništa od još jednog pokušaja prodaje Tvornice duhana Mostar

Datum objave: 10.05.2022   Broj čitanja: 609
Biznismen iz Dubaija nije uplatio šest milijuna KM..
Ništa od još jednog pokušaja prodaje Tvornice duhana Mostar

 

Trakavici u vezi s prodajom Fabrike duhana Mostar (FDM), jednog od četiri najstarija poduzeća u BiH i u kojem Federalna vlada raspolaže sa 67 posto državnog kapitala, nema kraja.

 

Nema kraja ni agoniji 130 radnika koji više od desetljeća čekaju na rješenje svog statusa.

 

Oni su sve nade polagali upravo u prodaju kompleksa poduzeća, nekretnina koje se prostiru na površini od 19.903 kvadratna metra, a koja je prije više od mjesec održana putem javne licitacije u Općinskom sudu Mostar.

 

No, zapravo svjedoče istom scenariju kao i 2019. godine, kada je, nakon tadašnje licitacije i odustajanja prvorangiranog i drugorangiranog ponuđača, plasirana priča da će nekretnine FDM-a, procijenjene na 21 milijun KM, kupiti Mirsad Rahimić, mostarski poduzetnik s adresom u Švicarskoj, za 3,5 milijuna KM, piše Avaz

 

Što je bio tada razlog odustajanja Rahimića, javnosti i radnicima nikada nije razjašnjeno, kao što ni sada nema informacija o tome zbog čega Ibrahim Jasim Abdulah Ibrahim Alhuvai iz Dubaija nije u datom roku uplatio šest milijuna maraka, koliko je ponudio 22. ožujka.

 

Iako je Općinskom sudu dostavio izvod iz registra u zadanom roku od tri dana, novac nije uplatio. U međuvremenu je, potvrđeno je Avazu iz odvjetničkog ureda koji zastupa radnike, odustao drugorangirani ponuđač „Komochem“ d.o.o. iz Visokog, koji je ponudio 5,5 milijuna maraka.

 

- Sud je 27. travnja oglasio zaključak o prodaji nepokretnosti nekretnina FDM-a trećem ponuđaču „Mikra-Matić“ iz Širokog Brijega, koji je ponudio iznos od pet milijuna i 10.000 KM, a koje treba uplatiti u roku od 30 dana - rečeno je iz Suda.

 

Zanimljivo je da je Rahimić i ovaj put sudjelovao u licitaciji, ali, kako je potvrđeno, i on je odustao, i to kao peti na rang-listi, s ponudom od 4,8 milijuna KM.

 

Radnici ovog davno propalog poduzeća su u procesu naplate zastupljeni sa 40 posto, a ostatak se najvećim dijelom odnosi na Poreznu upravu FBiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO