Google Maps dodaje prikaz semafora i znakova za zaustavljanje u navigaciju

Datum objave: 09.05.2022   Broj čitanja: 544
Možda je teško povjerovati, ali još uvijek postoje neke nevjerojatno korisne značajke koje se mogu dodati na Google Maps i podosta je teško povjerovati da nisu dio njih oduvijek.
Google Maps dodaje prikaz semafora i znakova za zaustavljanje u navigaciju

 

Primjerice, najnoviji dodatak jesu ikonice semafora i znaka za zaustavljanje u navigacijskom načinu rada.

 

Iako su se semafori pojavili na Maps u nekim područjima još 2020., nisu im svi imali pristup, a činilo se da se nikad nisu pojavili tijekom navigacije, što je veliki minus. Sad se to ispravili, ali i dodalo "Stop" znakova na svim dostupnim rutama tijekom navigacije.

 

U globalu, to bi korisnicima trebalo dati bolji dojam o tome kako će njihovo putovanje točno izgledati i kada bi trebali skrenuti. Iz Googlea poručuju da će mnogo više normalnih detalja dostupnih karata uskoro biti vidljivo u navigacijskom prikazu, uključujući obrise zgrada i područja od interesa.

 

Dok se na običnoj karti pojavljuje mnoštvo detalja, navigacijski način kojem smo svjedočili do sada je uklonio većinu njih, a razmaci između cesta obično su bili prazni. Za gradove s visokom razinom detalja Mapsa, također ćete moći vidjeti specifičan oblik i širinu ceste, uključujući one srednje i "otoke".

 

"Nova navigacijska karta počinje se uvoditi u odabrane zemlje kroz nadolazeće tjedne na sustavima Android, iOS, Android Auto i CarPlay", naveli su iz Googlea.

 

Značajke se očito također razvijaju u fazama jer korisnici u ovom trenutku vide svjetla i znakove za zaustavljanje, ali nema nikakvih detalja o zgradama.

 

Karte će također početi prikazivati ​​procijenjene cijene cestarine za cijelo putovanje kada korisnik počne navigirati. Iz Googlea kažu da prikupljaju "pouzdane informacije od lokalnih tijela za naplatu cestarine" i da će "prikazivati čimbenike poput cijene cestarine ili drugih način naplate cestarine, koji je dan u tjednu, zajedno s očekivanim iznosom cestarine točno u vrijeme kad stignete do naplatnih kućica."

 

Besplatne rute također su još uvijek opcija, ali zasad je prioritet prikazivati one koje se naplaćuju. Tim povodom odmah u startu ponuđeno je 2000 prometnica u Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Japanu i Indoneziji.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO