'Cijeli život u dva kofera stao, u srcu nosim sve koje volim...'

Datum objave: 06.05.2022   Broj čitanja: 1232
"Cijeli život u dva kofera stao. U jednom koferu nosim uspomene, sjećanja i malo sreće za put. U drugom, onom većem, nosim nadu za bolji svijet, za bolje sutra i za bolji život"...
'Cijeli život u dva kofera stao, u srcu nosim sve koje volim...'


...napisao je Bugojanac Ahmed Škandrić kada je iz Bosne i Hercegovine krenuo za Njemačku u potrazi za boljim životom.

“U srcu nosim sve koje volim, a koje ostavljam za sobom, sve one koji će u sjenkama noći dolaziti u moj san da mi kažu koliko im nedostajem i koliko mi nedostaju. A nedostajanja su privilegija onih koji imaju koga da vole, koji imaju čemu da se vrate i koji imaju razlog da se bore. Odlazim iz zemlje koja je obećala sve, a ispunila ništa. Odlazim iz zemlje gdje je život patnja, gdje su tri obroka na dan luksuz, gdje siromašni sanjaju, a bogati žive njihove snove”, napisao je mladić iz Bugojna.

“Možda jednog dana obećanja postanu stvarnost, laži postanu istina, licemjeri postanu ljudi, a naša BiH postane ono što je oduvijek trebala biti. Možda se tog dana mnogi od nas vrate…”, napisao je na kraju, prenosi N1. Pola milijuna stanovnika napustilo je BiH u posljednjih desetak godina. Samo prošle godine ovaj broj je dostigao 170 tisuća. Odlazi, većinom kvalitetna radna snaga, pa je tržište rada pred velikim izazovima. To stvara potrebu za uvozom radne snage.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • AVET18.05.2022 12:48 sati
    ON JOS NE ZNA DEFINIRATI STA ZNACI BOLJI ZIVOT,A NECE NI ZNATI,NE ZNA DA IDE U TUDJI SVIJET.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO