Svečano promovirano 209 diplomanada Filozofskog fakulteta SUM-a

Datum objave: 29.04.2022   Broj čitanja: 1395
Svečana dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u Hrvatskome dome herceg Stjepan Kosača. Promovirano je 209 diplomanada od kojih su 104 prvostupnika i 105 magistara struke.
Svečano promovirano 209 diplomanada Filozofskog fakulteta SUM-a


Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je kazao da su studenti do svog zasluženog uspjeha stigli zahvaljujući upornosti i razumu te da je ovo tek početak cjeloživotnog obrazovanja.

„Studiji Filozofskog fakulteta su vrsta našeg DNK-a, jedan su od glavnih nositelja istinskih društvenih i obrazovanih vrijednosti. Filozofski fakultet je duša Sveučilišta u Mostaru. Svi zaposlenici čine stožerni stup SUM.a. Vi ste lider u oblikovanju društvene svijesti“, kazao je rektor Tomić. Objasnio je kako je nezamislivo društvo bez nastavnika i profesora materinskog jezika, povjesničara, logopeda, socijalnih radnika, politologa, novinara, arheologa, povjesničara umjetnosti, psihologa, bibliotekara, stručnjaka za odnose s javnošću...

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je naglasio kako unatoč teškim vremenima egzistencijalne strepnje optimizam i nada u našoj svijesti trebaju zaživjeti jače i prkosnije nego ikada.

Istaknuo je kako je slogan Filozofskoga fakulteta „prozor u prošlost, vrata u budućnost“ i dodao da u tom kontekstu obzir prema prošlosti nije klanjanje pepelu nego izražaj privrženosti duhovnom okviru jednoga naroda, njegovoj esencijalnoj okomici koja povezuje naraštaje stoljećima udaljene, ali zapečaćene istinskim vrednotama.

„'Vrata u budućnost' znači da našim studentima želimo ponuditi suvremeno, moderno i cjelovito obrazovanje čiji će krajnji rezultat biti kompletan i kompetentan stručnjak, ali i intelektualac koji svoje stručno znanje znade staviti u širi kontekst i oploditi ga spoznajama iz drugih područja ljudskog znanja“, naglasio je dekan Musić.

Svečano promovirano 209 diplomanada Filozofskog fakulteta SUM-a
Svečano promovirano 209 diplomanada Filozofskog fakulteta SUM-a
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO