Reportaža iz Stoca, tjedan dana od potresa: Žitelji su i dalje u nekom polusnu

Datum objave: 29.04.2022   Broj čitanja: 2023
Tjedan dana od razornog zemljotresa tlo na području Stoca se ne smiruje. Iako su potresi značajno slabijeg intenziteta u odnosu na onaj razorni od petka navečer, kada je, nažalost, smrtno stradala Elmira Sefo, stanovnici grada na Bregavi su od tada kao u nekom polusnu.
Reportaža iz Stoca, tjedan dana od potresa: Žitelji su i dalje u nekom polusnu

 

Strah je skoro sveprisutan, pogotovo u naseljima koja su uz samo brdo. Stolačke ulice koje su jučer za vrijeme naše posjete bile okupane suncem samo su na prvi pogled donosile proljetnu idilu.

Svakim korakom kroz stolačku čaršiju vidljiva su oštećenja od potresa, a na terenu glavninu posla ovih dana obavljaju vrijedni vatrogasci, kojima pomažu i komunalci. I pripadnici Policijske postaje Stolac su na terenu.

Do sada je više od 300 Stočana prijavilo štetu, među njima je i Esad Elezović, koji je nedavno obnovio staru kuću nakon što se vratio iz Švedske u rodni kraj. Zanimljivo, kaže nam on, nakon razornog potresa nije uočio ništa, ali nakon sljedećeg, u ranim jutarnjim satima u subotu, krenula su oštećenja.

Prirodno je, kaže nam, da se plaši, a nada se da onakav potres više nikada neće iskusiti. Slaviša Mihić nam govori kako ima dovoljno godina, ali da onakav potres ne pamti. Nasreću, veli, na njegovoj kući nisu zabilježena nikakva oštećenja.

Adnan Faladžić, ministar financija u Vladi HNŽ, u izjavi za naš list kazao je da su se na mjestu događaja uvjerili u to da su oštećenja brojna.

- Među svim objektima škola će, sigurno, biti prioritet. Nastale štete su ugrubo sanirane da djeca mogu na nastavu, ali je vrlo važno i potrebno da se u što skorijem vremenu napravi analiza stanja kako bi se što je prije moguće krenulo u sanaciju - ističe za Avaz Faladžić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO