FOTO/VIDEO: OTVORENI ŠIMIĆEVI SUSRETI U RODNIM DRINOVCIMA! U GRUDE DOŠLI MIRO GAVRAN, IVICA NUIĆ, GLAZBENICI...

Datum objave: 25.04.2022   Broj čitanja: 3823
U Grudama su otvoreni još jedni Šimićevi susreti! Drinovci, rodno mjesto jednog od najvećih pjesnika svih vremena bili su domaćin otvaranja manifestacije.
FOTO/VIDEO: OTVORENI ŠIMIĆEVI SUSRETI U RODNIM DRINOVCIMA! U GRUDE DOŠLI MIRO GAVRAN, IVICA NUIĆ, GLAZBENICI...


Manifestaciju je otvorio predsjednik Matice hrvatske, naše gore list, Miro Gavran. Pozvao je da se pjesničkome velikanu Antunu Branku Šimiću Hrvati oduže na način da se njegova djela prevedu na najvažnije svjetske jezike. - Antun Branko Šimić je dao izniman doprinos hrvatskom pjesništvu i književnosti. Nadam se kako ćemo mu se uspjeti odužiti na način da prevedemo njegove pjesme na 20-tak najvažnijih jezika. Svojim dolaskom željeli smo iskazati poštovanje njemu, njegovim Drinovcima i cijelim Grudama - rekao je Gavran.

Domaćin manifestacije bio je Ljubo Grizelj s kojim je u društvu bio predsjednik Gavran, ali i predsjednik Udruge poduzetnika bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten, uspješni gospodarstvenik Ivica Nuić. Prigodne riječi nazočnima je uputio i župnik u Drinovcima fra Josip Mioč.

Večerašnji program 59. Šimićevih susreta uveličan je koncertom Zbora glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara, pod ravnanjem Dragana Filipovića, uz nastup mezzosopranistice Monije Jarak Mikulić, Marijane Pavlović na glasoviru i komornog sastava Tamburaškog orkestra Mostar koji je atmosferu digao i u župnoj dvorani, nakon koncerta u crkvi.

Pogledajte fotografije klikom na link FOTOGALERIJA i video u nastavku.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO