15-godišnjak dao oglas da radi 'okolokućne' poslove, želi zaraditi za ekskurziju

Datum objave: 09.04.2022   Broj čitanja: 3469
Da bi zaradio novac za ekskurziju petnaestogodišnji Aleksa Vučić iz Banje Luke dosjetio se maštovite ideje, te je na drvo u naselju Borik postavio oglas za, kako je sam napisao, "okolokućne" poslove.
15-godišnjak dao oglas da radi 'okolokućne' poslove, želi zaraditi za ekskurziju

 

U dirljivom oglasu Aleksa je bio krajnje iskren te je naveo da mu novac treba jer su on i majka s novcem "kratki", pišu Nezavisne novine.

Nije krio ni svoje mane pa je u oglasu istaknuo da nije pouzdan radnik, te da je izvan kondicije, a u vrline je ubrojao to da je jači od većine petnaestogodišnjaka i da nije namćor.

 

Aleksin otac je preminuo prošle godine, a kako njegova majka Biljana Vučić navodi kao i mnogi drugi, žive od 1. do 1. u mjesecu.

- Nismo gladni, nismo žedni, ali ga opominjem da pripazi s novcem jer je takva situacija. On je zamislio da ću ja podići kredit da bi on išao na ekskurziju, te je jedno večer sjeo i napisao oglas koji je ujutro zalijepio na drvo - rekla je Vučić.

Da je Aleksa postavio ovaj oglas saznala je tek kada ju je pozvala profesorica engleskog da da novac za njegovu ekskurziju.

- Ispočetka sam govorila ljudima da ako imaju neki posao da on uradi da tek tada mogu dati novce, a ako nema posla da ne mogu da uzmem novac tek tako - kazala je.

Novac za njegovu ekskurziju kako ističe Aleksina majka skupila je od svojih para, ali da joj je palo na pamet da ima još djece koja nemaju novac za ekskurziju.

- Onda sam rekla da tko god hoće da da novac da daju ili da uplate izravno u turističku agenciju i da to bude donirano nekom drugom djetetu, jer će Aleksa i tada biti presretan što je svojom inicijativom omogućio svojim prijateljima da ne ostanu kod kuće - rekla je njegova majka.

Da ovo nije prvi put da Aleksa ima "biznis" ideje kojima bi zaradio novac potvrđuje njegova majka, koja kaže da je bio drugi razred kada je napisao prvu priču i prodavao ispred trgovine.

- Moj sin je maštovit za desetero ljudi, uvijek ima neke nove ideje i stalno nešto pravi - zaključila je Vučić u razgovoru za "Nezavisne".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO