Amazonu ne ide po planu sa dron dostavama

Datum objave: 28.03.2022   Broj čitanja: 4547
Nakon što je Amazon dobio dozvolu za testiranje dostave putem dronova, palo je čak 8 letjelica, pri čemu je jedna izazvala i požar.
Amazonu ne ide po planu sa dron dostavama

 

Prošlo je skoro desetljeće od kada je Amazon najavio da razvijaju uslugu Prime Air. Riječ je o dostavi putem bespilotnih letjelica putem kojih bi se, na mjestima na kojima je to moguće, naručeni proizvodi mogli dostaviti zračnim putem u roku od samo pola sata od narudžbe. Te 2013., kada je servis predstavljen, u kompaniji su se nadali da bi prvi dronovi mogli krenuti s dostavama već 2015., no pokazalo se kako su ta očekivanja bila preoptimistična, piše ZIMO.


Ne samo da Amazonovi dronovi još ne dostavljaju proizvode naručene putem njihove stranice, već informacije koje su objavljene o testovima tih dronova ukazuju na to da smo još jako daleko od pokretanja Amazon Prime Air servisa.

Naime, te posljednje informacije govore kako su u posljednjih 13 mjeseci Amazonovi dronovi imali nesreću najmanje osam puta. U jednom takvom slučaju, nakon što su mu otkazali motori, dron je pao s visine od oko 50 metara na travu, nakon čega je izbio požar, a posljednji slučaj o kojem je objavila američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) datira s početka prošlog mjeseca.

Dozvolu za testiranje svojih dostavnih dronova Amazon je dobio tijekom 2020. godine, a prema ovim podacima, jasno je kako ne mogu biti zadovoljni s dosadašnjim rezultatima testiranja. Pozitivna točka ovog testiranje je da do sada, srećom, nitko nije nastradao u ovim padovima.


Glavni prioritet Prime Aira jest sigurnost. Provodimo kontinuirana testiranja s ciljem prikupljanja podataka kako bi kontinuirano poboljšali sigurnost i pouzdanost naših sustava i operacija, objavili su iz Amazona na upite novinara The Independenta te su posebno naglasili kako dronovi lete iznad tzv. sterilnih zona kako bi bili sigurni da u tim testiranjima nitko neće biti ozlijeđen.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO