Čitateljica: Kružni tok na Prispi je projekt desetljeća! Zbog Natalije, Roberta i svih koje smo izgubili

Datum objave: 24.03.2022   Broj čitanja: 5684
Ne volim provincijske priče, ali udala sam se u provinciju pa moram slušati i takve priče, nemojte me krivo shvatiti.
Čitateljica: Kružni tok na Prispi je projekt desetljeća! Zbog Natalije, Roberta i svih koje smo izgubili


Prispa je godinama crna točka prometa u općini Grude. I sama sam tu preživjela prometnu nesreću. Svako malo neka prometna nesreća, svako malo netko nastrada. I sada se sjećam one nesreće iz 2016. kada smo oplakivali dvoje mladih života iz Imotskog, Nataliju i Roberta, djevojku i mladića koji su bili zaručeni i čiji je život na toj Prispi tragično završen. I nisu oni jedini, sjetimo se svih nesreća proteklih desetljeća do danas.


Proteklih mjeseci radi se kružni tok i završen je danas. Slušam provincijske priče proteklih mjeseci. Kakav je to projekt? Šta su napravili? Usporit će promet... pa budalo ako si izgubio tu pet sekundi barem nećeš u onu krivinu uletjeti sto na sat.


Ovo je za mene projekt desetljeća. Samo da više ne gledam nesreće na Prispi, na istoj onoj na kojoj sam jednom prilikom doživjela nesreću koje se često sjetim.


Čitateljica

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • A.S.26.03.2022 08:19 sati
  Stručnjaci za promet trebaju odlučivati o opravdanosti izgradnje kružnog toka, a ne političari. Prvi korak u jasnom utvrđivanju stvarne potrebe za izvođenjem kružnog raskrižja jest uvođenje analize opravdanosti primjene takvog rješenja. Analiza opravdanosti treba biti početni dio projektne dokumentacije kroz koju će se na objektivan način izvršiti provjera opravdanosti primjene kružnog raskrižja u očekivanim okolnostima. Kružna raskrižja imaju svoje zakonitosti, u nekim slučajevima su optimalno i najbolje rješenje, dok u nekim slučajevima to nisu, i mogu samo stvoriti dodatne probleme u prometu.
 • Opet za Ljubu25.03.2022 09:52 sati
  Ljubo Grizelju bit ćeš načelnik dokad kod hoćeš jer one plačip**** ništa ne mogu napraviti osim lajati ti po portalima. Kružni tok je prava stvar pogotovo jer umanjuje ulijetanje u onu okuku, još kad napraviš Centar Gruda gdje će ti bit kraj, a obilaznica Sjeverna će bit gotova za koju godinu.
 • 35e325.03.2022 08:53 sati
  Kad govorimo o ovom kružnom toku onda govorimo o prometnom rješenju a ne tko će i koliko uletjeti u krivinu... Prestanite uporno prezentirati ovaj projekt kao nešto revolucionarno jer u pitanju poluproizvod koji će takav ostati ne samo dok se spoje dva ulaza/izlaza već do kompletnog završetka južne obilaznice. Tek tada ćemo moći reći da imamo dobro i korisno prometno rješenje! A ako ćemo već govoriti tko će i koliko ulijetati onda opet ništa nije riješeno jer se u onu opasnu krivinu iz pravca Ljubuškog i dalje može ulijetati i dolaziti do prometnih nesreća. Ako je cilj govoriti kako i Grude sad imaju kružni tok onda uredu...Imamo kružni jupi
 • Pro Grude24.03.2022 21:36 sati
  Ljubu hvale kao najboljeg načelnika u Federaciji jedino ovim debilima oporbenim ne valja koji ne znaju bi li piškili bi li kakili. Tri mandata su vam plafon. Kad ne bude Ljube doć će novi. Kad ste toliki debili sve da ćete gradit podzemnu željeznicu nećemo vas izabrat.
 • Za ovu Čitateljicu24.03.2022 21:34 sati
  Možda jesmo provincija ali da je ovo projekt desetljeća nije, nije ni projekt godine a kamo li desteljeća. Kakav je to kružni tok kome dva izlaza vode nigdje! Ako ste već udanu u provinciju onda znate da je na lokalitetu Jamine nažalost poginulo više ljudi, i šta ja učinjeno NIŠTA! Izbrazdali postojeći asfalt i to je sve! Moga bih ovakvih slučaje nabrojiti još. Pametnom dosta.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO